Gün geçmiyor ki şikayet gelmesin. Gün geçmiyor ki haberler çıkmasın. Bahsettiğim yer Sakarya’nın ilçesi Söğütlü... Halk ulaşır, muhtar ulaşır şikayetlerimiz duyulmuyor.

Gün geçmiyor ki şikayet gelmesin

Gün geçmiyor ki haberler çıkmasın

Bahsettiğim yer Sakarya'nın ilçesi Söğütlü

Halk ulaşır, muhtar ulaşır şikayetlerimiz duyulmuyor

Söğütlü bölgesi Sakarya'nın en verimli tarım arazilerinin olduğu bölgelerden biri. Bu bölgede halkın korkusu verimli tarım arazilerinin ranta dönmesi.

Bundan Yaklaşık 1 yıl önce Söğütlü Maksudiye'de korumalı tarım arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen saray görünümlü yapı ulusal medyada okumuş ve duymuştum.

Yeni edindiğim ve kamuoyuna yansıyan bir bilgi beni daha da endişeye itti.

Bir yılı aşkın bir süredir şehrin gündeminde olan Söğütlü Maksudiye'de 36 ve 37 nolu parsellerde kaçak olarak inşa edilen, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün kaçak olduğu gerekçesiyle yaptırım uygulanması gerektiğini bildirdiği saray benzeri yapılarla ilgili İl Toprak Kurulu'nun 10 Haziran 2021 tarihli toplantısında yeni bir karar aldığını öğrendim.

Eğer bu doğru ise ki aldığım bilgiler bu yönde yöre halkından da bana gelen şikayetler, muhtarlar dahil tepkiye yol açmasına neden olmakta. Halk huzursuz,

halkın tepkilerine bizlerin sahip çıkması gerekir.

Mahkemenin vermiş olduğu karara rağmen yer sahibin her ne kadar karara itiraz edilmiş olsa da Toprak Koruma Kurulu'nun oy çoğunluğu ile At Çifliği şeklinde aldığı bu yeni karar bir o kadar da düşündürücü.

Söğütlü ilçesi çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan, verimli tarım arazileri olan bir bölge. Ayrıca da organize sanayi ile de ülkemize katma değer veren bir ilçemiz.

Görüş olarak buradan Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye bir çağrıda bulunarak Sakarya ilimizin yaklaşık 2 yıla yakın bir zamandır vekaleten yürütülen Tarım il müdürü olduğunu, böyle tarıma elverişli bir bölgenin vekaleten değil direk atama ile güvenli çalışacak kurum müdürünün daha verimli olacağının kanısı içindeyim. Halkın talebini iletmek istiyorum.

Konumuza gelecek olursak Söğütlü Maksudiye'de korumalı tarım arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen yerin ilgili takipçisi olacağımızın bilinmesi istiyorum…

Ülkemizde verimli tarım arazilerinin kişilere özel hizmet şeklinde para gücü ile özerklik gibi verilmemesi konusunda dikkatli olunmasını ve ayrıca hayvancılığın desteklenmesi yönündeki teşviklerin artmasını arzu ediyorum.

Önümüzde 2023 seçimleri var.