MÜTENEVVİA -2

Mütenevvia “çeşitleme” demektir hatırlarsınız. “Damla-damla” olarak anlayabiliriz. Son birkaç kaftanın telhısı (halis özet) ekte (aşağıda değil) takdim edilmiştir.

Narsist

TRT'de "uzman" ile program yapılıyor. Konu: okullarda nasıl ideal verilir? "Uzman" diyor ki, "komut veren mi, yoksa komut alan mı olmak istiyorsunuz? Mütehassıs cevap veriyor; “Tabi ki komut veren". Katılmıyorum. Herkes kom-ut yani emir verecekse alan nerede? Bu yaklaşım tarzı narsisttir. Çözüm: işini en iyi yapmak.

Silikozis

Silikozis denilen hastalık var. Dün biri bu hastalık sebebiyle vefat etti. Son 10 yıl içinde bu 17. ölümdür. Silikozis hastalığının sebebi nedir bilir misiniz? Moda. Evet yanlış okumadınız "moda". Hani eskimiş kot giyme "modası" var ya, işte o. İçi boşaltılmış İslam anlayışı, deist ve ateist zihniyet ile dalgalanan gençliğin dâhil olduğu “yığın”.

Kadın

Kadınların camiye "davet" meselesi tekrar alevlenmiş. Bayram ve Cuma namazına kadınlar "hararetle" davet edilmiş. Bayram ve Cumalarda camilerde izdiham olduğunu bilmeyen var mı? Anlaşılan o ki, erkeklere yol göründü. Ya yeni camiler inşa edilmeli ya erkekler kapı dışarı edilmeli veya mihmandarlar gözden geçirilmeli !

Dost

Kibirliyle dost olma! hal bilmez, ahval bilmez, gönül bilmez; üzülürsün. Ukala ile dost olma! çok konuşur, boş konuşur, kem konuşur; üzülürsün. Namert ile dost olma! Mertlik bilmez, yürek bilmez, dost bilmez; üzülürsün.

Cahil ile dost olma! ilim bilmez, irfan bilmez; üzülürsün. Hürmetkâr olmayanla dost olma! Usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez; üzülürsün. Aç gözlü ile dost olma! ikram bilmez, kaide bilmez, doymak bilmez; üzülürsün. Görgüsüzle dost olma! yol bilmez, yordam bilmez; üzülürsün.

Kripto

İlahiyat öğrencisi "Kur'an, tevrat ve incil" aynı ciltte basılmış, okuyayım mı?" diye soruyor. “Kur’an-ı Kerim'i okudun mu?" diye sordum "Hayır" diyor. Demek ki kripto dinler arası diyalogcular halen mevcut memlekette. Bu kriptolar diğer taraftan da ehl-i sünnete saldırıyorlar.

Anadolu

Hatırlatmak isterim ki, ehl-i sünnet İslam'ının içini boşaltmakla sadece insanların zihni bulandırılmış olmuyor. Aynı zamanda Türk milletinin temelleri de oyulmuş oluyor. Başka bir ifadeyle vatan savunması da tehlikeye giriyor. Unutulmasın ki, Anadolu son Türk yurdudur.

Liberal

2017'de Almanya'da liberal camii açılmıştı. Burada kadın-erkek aynı safta namaz kılıyordu. Müslümanları İslam'dan koparamayan kripto zihniyet, "ılımlı" İslam'ı yeniden gündeme getirmek istiyor. Ancak herkes bilmelidir ki, Allah'ın izniyle ehl-i sünnet kuruluşları vardır.

Mckinsey

"Çoban sülü" namlı bir siyasimiz vardı. 9. cumhurbaşkanımızdı. Siyasi literatürde "konuşan fakat hiç bir şey söylemeyen adam" şeklinde tarif edilirdi. Bunun gibi Hazine bakanımız" McKinsey danışmandır ve icra yetkisi yoktur “şeklinde bir açıklama yapmış. Danışman ne iş yapar?