Ümmetin sorunu başsızlık-3

İsrail

Rahmetli Erbakan’ın dediği gibi “her taşın altında siyonizim yoktur ama siyanizim hiçbir taşın altını boş bırakmamıştır.”

Günümüz Ortadoğu da meydana gelen her olayda mutlaka bir şekilde İsrail’in dahili vardır. Çünkü İsrail’in nihai hedefi vaad edilmiş topraklara egemen olmaktır. Bu amaçla bölgede her türlü sorunu çıkarmaktadır.

Aslında Ortadoğu sorunun temel kaynağı İsrail’dir. İsrail bölgeden çıkartıldığında tüm sorunların bir günde çözüldüğünü, bölge insanlarının tıpkı geçmişte olduğu gibi bir arada yaşama kültürü edindiğini göreceğiz.

İran

Maalesef İran’da bölgede sorunun ciddi bir parçasıdır. Biz ne zaman İran’ı sorunun bir parçası olarak görüp dile getirsek, İran muhipleri hemen “Müslümanları bölmeyelim” nakaratını tekrarlamaya başlarlar. Halbuki Müslümanları bölen, İslam dünyasını emperyalistlere peşkeş çeken İran’dır.

İran’ın siyasi politikaları, tarihi ve hedefleri bilinmeden bir Ortadoğu denklemi kurulamaz. Çünkü İran, denklemin ana omurgasıdır. Tarih boyunca İran ve Farisiler bölgeden ilgisiz kalmadılar. İran’ın bölgedeki yayılmasını Osmanlı durduruyordu ama günümüzde bunu durduracak bir güç görülmemektedir. İran, hiç savaşmadan Irak, Suriye ve Yemen’i ele geçirdi. Birçok kimsenin görmediği budur.

İran; Müslümanların birliği masalı ile bizi uyuturken bölgede güçlendiğini gözümüzden kaçırmaktadır. İran, hep İsrail ve Amerika karşıtı söylemini kullanmasına rağmen arka planda onlarla işbirliği içine girdiğini görmekteyiz. İran’ın politikaları, tarihi ve kültürü iyice incelenmelidir. İran konusunda uyanık olmalıyız.

Biz kafiri bırakıp gidip İran ile savaşalım demiyoruz. Ama İran konusunda uyanık olmamız gerektiğini söylüyoruz. İran’ın ülkemizde özellikle sol gruplar ve Aleviler üzerindeki çalışmalarını da yakın markaja almalıyız. İran’ın yayılma sahası doğu Anadolu’dur. Uyanık olma zamanıdır bugün…

“Kendilerine: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde: "Biz sadece ıslah edicileriz" derler. İyi bilinmelidir ki, asıl bozguncular onlardır ama bunun bilincinde değillerdir” (Bakara 11-12)

  1. Terör

Günümüzde bizi bitiren, kardeş kavgasını körükleyen en temel unsurlardan birisi de terördür. Bir Daiş/işid, feto, pkk/pyd. Dhkpc, boka harem gibi örgütler aslında batı destekli örgütlerdir. Her birisinin arkasında gerçek idare kadrosunda batılı askerler ve stratejistler bulunmaktadır. Ne zaman cihad yapılsa, büyük bir hamleye kalkılsa içimizden böyle örgütler çıkartılarak bizi bizle yok etmeye çalışmaktadırlar ve bunda da başarılı olmaktadırlar. Bu tür örgütlere bu bakışla bakılmalıdır.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ HİLAFET

İslam dünyasının sorunlarını gördük. Bunu çözecek tek güç Müslümanların tekrar siyasi anlamda birleşmesi ve hilafeti ihya etmesidir. Aslında sorunumuzun temeli hilafetin düşmesi ve Müslümanların başsız olmasıdır. Bugün bir buçuk milyar Müslüman’ın lideri yoktur. Liderlerinin olmaması onları saldırıya açık hale getirmiştir. Yapılacak en büyük hayır hilafeti ihya etmektir.

O zaman sorunların nasıl da çözüldüğünü göreceğiz….