Trump’ı istemeyen zengin Cumhuriyetçilerden oluşan The Lincoln Project geçtiğimiz günlerde çeşitli yerlerde haber oldu. Reuters de bu grubu haberleştirdi. Haber, milyonlarca dolarlık tarım yatırımcısı olan 70 yaşındaki işadamı Jimmy Tosh’un hayat boyu Cumhuriyetçi olduğunu aktararak başlıyor.

Trump'ı istemeyen zengin Cumhuriyetçilerden oluşan The Lincoln Project geçtiğimiz günlerde çeşitli yerlerde haber oldu.

Reuters de bu grubu haberleştirdi. Haber, milyonlarca dolarlık tarım yatırımcısı olan 70 yaşındaki işadamı Jimmy Tosh'un hayat boyu Cumhuriyetçi olduğunu aktararak başlıyor.

Tosh, Trump'ın yaptıklarının yüzde 80'ine katıldığını söylüyor ancak bir yalancı olduğu için ona katlanamadığını ifade ediyor.

Yani bireysel silahlanmadan yana, düşük vergileri ve başka alanlarda Trump siyasetini destekleyen bir isim…

Ancak Trump'ı anti-demokratik bulduğunu söylüyor ve uzun vadede Trump'ın varlığının Cumhuriyetçi Parti'ye zarar vereceğine inanıyor.

The Lincoln Project çatısı altında toplanan Trump karşıtı varlıklı Cumhuriyetçiler 2020 seçimlerinde Biden'i destekliyor ve Biden'in kampanyasına finansal katkıda bulunuyorlar.

Bu isimler seçilmiş Cumhuriyetçileri de Trump'ı engellememekle suçluyor.

Bush dönemi görev yapmış bir grup isim de bu çatıya destek veriyor.

Trump kampanyası sadece Haziran ayında $55.2 milyon bahis toplarken The Lincoln Project Aralık'tan bu yana ancak $20 milyon toplayabildi.

The Lincoln Project reklamları Trump'ın ekonomi, sağlık ve ırkçılık politikalarını hedef alıyor.

Bush yönetiminde görev almış ve Senatör McCain için de çalışmış olan Reed Galin, grubun kurucularından biri.

Gruba dahil olan isimlerin çoğu ilk kez bir Demokrat başkan adayı için oy kullanacaklarını söylüyor.

Trump'a bir diğer darbeyse The Ronald Reagan Presidential Foundation and Institute'den geldi.

ABD'nin 40. Başkanı olan Reagan bir cumhuriyetçiydi. Ancak Trump kampanyası, $45 lık Reagan anısına sınırlı üretim bozuk para setini piyasaya sürünce, vakıftan tepki geldi.

Trump kampanyasının yolladığı bağış emailinin konu kısmında 'Ronald Reagan and Yours Truly' yazıldı ve email networklere gönderildi.

Setteki bozuk paralardan birinde Trump ve Reagan el sıkışmakta. Email metninde Trump, alıcılara ithafen Reagan'ın seçilmesinin 40. yılını hatırlatıyor. Cumhuriyetçi Parti kampanyası, vakfın isteği üzerine satışlara son vereceklerini açıklasada vakıf yetkilileri kaç set satıldığına göre hukuki işlem başlatabileceklerini duyurdu.

Reagan Vakfı'na bağlı Reagan Kütüphanesi'nin başındaysa, Trump yönetimine amansız muhalefeti sürdüren Washington Post'un CEO'su oturuyor.

İddiaya göre Trump Reagan ile buluştuğunda Reagan 'sanki başkan ile el sıkışan bendim' demiş. Post bu sözün uydurma olduğunu savunuyor.

Regan'ın muhafazakar kimliği ile Washington Post'un sol çizgisine bakılınca, bu olaydan sonra Post CEO'su Frederick J. Ryan Jr'un, hem yayın grubunda hem de Reagan Kütüphanesi başkanlığında birden kalması zor. Trump ise Ryan'ın başında olduğu Washington Post'u, (patronu Amazon'un sahibi Bezos) Amazon için siyasi cephe olmakla itham etti.