Günümüzde bir kesim tarafından sıklıkla dile getirilen bir tez var. Bu tez "Ekonomi battı, bitti, kül oldu; yatırım yapılmıyor, sata sata bitiremediniz, Millet aç aç; nitelikli ve eğitimli genç nüfus beyin göçü icinde… " tezidir.

Günümüzde bir kesim tarafından sıklıkla dile getirilen bir tez var. Bu tez "Ekonomi battı, bitti, kül oldu; yatırım yapılmıyor, sata sata bitiremediniz, Millet aç aç; nitelikli ve eğitimli genç nüfus beyin göçü icinde… " tezidir. Ek olarak "Terörle mücadelede, güvenlik ve dış politikada başarısız olundu…" yaklaşımıdır. Bu tez ve yaklaşım akıl, mantık, bilim ve realite ile uyuşmuyor.

Realite nedir?

1- Ulaşım ve haberleşmede, enerji ve altyapıda, sosyal güvenlik sağlık alanında, savunma sanayinde… dev atılımlar yapıldı, çağ atlandı.

2- Simitçide, çöpçüde, temizlikçide, kapıcıda, çobanda… en az 5 bin liralık akıllı telefon var; trafiğin ve otopark sorununun olmadığı hiç bir şehir kalmadı, arabanın olmadığı hiç bir aile kalmadı…

3- "Açız, aç aç!" diyenlere baktığımızda milyonluk spor araba ve mal varlıkları olduğunu görüyoruz!

4- Bu Ülkede artık çobanlar Afgan, çay toplayıcıları Senegalli, bakıcılar uzak doğulu, tornacılar Suriyeli…!

5- 1925'te 50 milyon dolar, 1950'de 200 milyon dolar, 1980'de 2.5 milyar dolar, 2002'de 25 milyar dolar olan ihracat rakamı, 2019'da 181 milyar dolar ve 2020 yılında ise 170 milyar dolar oldu.

6- 2002'de savunma sanayinde yerlilik ve Millilik oranı % 20 iken bu oran günümüzde % 70'e çıktı.

2002'de sadece 62 savunma sanayi projesi varken bugün 700 savunma sanayi projesi yürütülmektedir.

7- Bugün artık Türkiye'de tabanca, uzun namlulu silah, dünyanın en iyi piyade tüfeği (NATO'nun tüm kriterlerini geçen MPT-76), tank, top, roket, füze, denizaltı, savaş gemisi, uçak gemisi, helikopter, İHA, SİHA, TİHA, uydu (uzay aracı), bomba, akıllı mühimmat, helikopter ve ZPT motoru… üretilmektedir.

8- 2020 yılının sadece ilk 6 ayında kurulan fabrika sayısı 583, yılın sonu itibariyle de kurulan fabrika sayısı 894'tür.

9- 2002'de 140 OSB(Organize Sanayi Bölgesi) varken, bugün OSB sayısı 334'tür.

10- 2020 yılında açılan işyeri sayısı 103 bin iken, kapatılan işyeri sayısı ise sadece 16 bindir.

11- 2019 yılı, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve TÜİK verilerine göre Türkiye'ye yurtdışından göç edenlerin sayısı 677 bin, Türkiye'den yurtdışına göç edenlerin sayısı da 330 bindir. Aynı yıl ABD ve Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 50 bin, ABD ve Avrupa ülkelerine Türkiye'den göç edenlerin sayısı da 25 bindir.

Aksine Türkiye'ye tersine göç ve beyin göçü söz konusu. Türkiye'ye gelenlerin içinde yoğunlukla nitelikli insan gücü, nitelikli beyinler, dünyaca ünlü uçak mühendisleri ve motor mühendisleri de var. Bu mühendisler, bilim adamları, nitelikli beyinler, uçak motoru mühendisleri özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinden gelmektedir.

12- Kısa bir bilgi notu vermek gerekirse. Bu Ülkede 1947 yılında Anıtkabir'in bayrak direğinin ipi Türkiye'de üretildi ve ithal etmedik diye resmi Devlet töreni yapıldı.

Devletin ve Milletin stratejik fabrikaları kapatılmadı mı? Tabiki kapatıldı! Nuri Demirağ'ın uçak ve gök okulları 1950'de kapatıldı/satıldı, ilk yerli otomobil Devrim arabasının fabrikası kapatıldı/satıldı/örselendi/itibarsızlaştırıldı. Erbakan'ın pancar motoru fabrikası kapatıldı/satıldı/örselendi.

Bu Ülkede satılanlar ise satılmadı, zarar eden KİT'ler, kanunlar çerçevesinde stratejik kurumlar ve altın hisseler hariç, özelleştirildi. Avrupa bu özelleştirmeleri 1980'li ve 90'lı yıllarda tamamladı.

Gelecek çok daha güzel olacak!

Aydınlık yarınlar Türkiye'nin olacak!

Saygı ve selamlarımla…

KAYNAKLAR:

TÜİK, Göç İdaresi Başkanlığı, TRT, Cumhurbaşkanlığı.