KÜÇÜK İNSANLAR

Ne yaparsanız yapın kendileri, karakterleri, bakış açıları, kavrayış ve yaklaşım tarzları hep küçüktür bu küçük İnsanların.

Küçük olmaları hasebiyle küçük ve hatta küçücük hesapları vardır. Büyük büyük konuşmaları sizleri asla yanılgıya düşürmesin zira küçücük beyinleri, küçücük görüşleri ile zaten büyük hesaplar yapamazlar.

Küçük insanlar kin ve nefret sahibidirler. Kin ne nefretleri gözlerini kör etmiş olması dolayısıyla akılları hep intikam almaya odaklıdır. Gururları, kibirleri, ne oldum delisi tavırları ile sivri şekilde belirgindirler her yerde.

Küçük insanlar basit hesaplar kurguladıkları için gazlarının alınmasının miktarı da haylice küçüktür. Kendilerince gurur, kibir ve intikam vesilesi kıldıkları şeylerin büyüklüğü zehabıyla haylice komik duruma düştüklerinin farkın da dahi değiller. Kinleri yüzünden kör olan gözleri sebebiyle görmek, akletmek, doğruya tabi olmak ve hakkaniyet gibi erdemler ile aralarında ki mesafe son derece açıktır.

Küçük insanlardır ve dolayısıyla inançları, ideolojileri ve idealleri yoktur. Zaten karakter, beyin ve kütle olarak küçük olmaları yüzünden böylesi büyük hesaplar içerisinde de olamazlar.

Küçük insanların inançları da olmaz. Bir takım şeylere inandıklarını söylüyor olsalar bile, bu inançları bakımından teste tabi tutulduklarından en kutsallarını bile küçücük rakama satacakları kolaylıkla görülebilir meziyetleridir!

Küçük İnsanlardır o sebeple hep hırs hep ezme ve yok etmeye programlamışlardır kendilerini. Asla güven vermezler ne kendilerine ne karşı tarafta olanlara. Zira kendileri gibi durdukları zemin de kaypaktır ve nerede, ne zaman kayacaklarını kendileri dahi kestiremezler.

Koca koca ve büyük büyük konuşuyor gibi olsalar da ve bir saat konuşmuş olsalar dahi hepi topu bir cümlelik kişilerdir. Zaten küçük olmaları dolayısıyla aksi de mümkün değildir. Basit ve küçük şeyler ile tatmin olabilir ve bir an da sadık bilmem ne kesilebilir bu küçük insanlar. Keza küçük olmaları hasebiyle küçük bir gerekçeden büyük !düşmanlıklar da türetme noktasında haylice mahidirler.

Kin, nefret ve intikam almak güdüsü içerisinde olduklarını bir türlü gizleyemezler. Açıkça, ben bir ahmağım diye de açık ederler kendilerini. Bu ahmaklıklarını bilerek göstermiş değildirler ama ahmaklıkları dolayısıyla çırılçıplak ortada olmalarına rağmen görme özürlüdürler.

Ne anlatırsanız anlatın, ne tür ve hangi ton da nasihat ederseniz edin asla anlatamaz ve hatta dinletemezsiniz bile. Gözlerini kin, nefret ve intikam bürümüş olmaları dolayısıyla tüm algıları kapalı ve potansiyel bir tehlike (!) olduklarının farkın da dahi değildirler. Ancak küçük olmaları hasebiyle verecekleri zararın şiddeti kendi beyinlerin de türetip büyüttükleri gibi olmamasının yanı sıra, zararın kahir ekseriyetini de kendi kendilerine vermekteler.

Ne sistemin için de ne de dışında değildirler. Hem içerde ve hem de dışarıda olmaları ve kalmaları da yine küçük rakamlar ile mümkündür. Küçük İnsanlardır ve dolayısıyla küçük bedelleri vardır ve bu bedeller karşılığında dünün fanatik muhalifi bugünün kapı kuluna dönüşmesi de eforsarfedilir bir durum değildir.

Şöyle bir bakının etrafınıza mebzul miktarda bu küçük tipolojilerden göreceksiniz. Günü gününe, haftası haftasına ve ayı ayına asla denk değildirler. Bu günleri ertesi günü ve ertesi günleri bir sonra ki günlerini tekzip eden, kendisi ile çelişen, çatışan kavgacı yaratıklar olduklarını rahatlıkla gözlemleyeceksiniz.

Zaten kendilerini gözlerinizin içine içine sokmaktan ve hislerini dışarı vurmaktan da alamazlar. Manyak bir yapıları, ahmaksı tutumları ve tanımı mümkün olmayan patolojik tarzları vardır.

İçerisine düştükleri devasa çelişkilerine rağmen son derece pişkin, tutarsız, ahlaksız ve utanmaz tiplerdir. Binlerce çelişkilerini, tutarsızlıklarını, kaypaklıklarını deste deste önlerine koysanız dahi zerre kadar yüzleri kızarmaz zira edepsizliğe level atlatan tiplerdir.

Küçük insanlardır !

Bir sürü meziyetleri vardır küçüklükleri ile haylice şık düşen. Genel hatları ile karakteristik özelliklerini imkânlarım dâhilinde serdetmeye çalıştım. Anlatmaya ve tanıtmaya gayret ettiğim bu küçük İnsanlar ile aranıza koyduğunuz mesafe oranın da emin kalacaksınızdır.

Ez cümle küçük İnsanlar…