Toplumsal sorunların birikimleri seçim sonuçlarına her zaman yansır. Ve halkın bakış açısı bunda çok önemlidir. AK parti 17 yıldır niçin iktidarda? Teşkilatları çok mu başaralı? Yoksa halkın dilinden anlayan ve halkın içinde olan lideri genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, olduğu için mi iktidar gücünü ve varlığını devam ettirdi?

Toplumsal sorunların birikimleri seçim sonuçlarına her zaman yansır. Ve halkın bakış açısı bunda çok önemlidir.

AK parti 17 yıldır niçin iktidarda? Teşkilatları çok mu başaralı? Yoksa halkın dilinden anlayan ve halkın içinde olan lideri genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, olduğu için mi iktidar gücünü ve varlığını devam ettirdi? Ben buna cevap vereyim, tabi ki lider Erdoğan'dan devam ettirdi. Ettirmekte, her sorun her problem halkın beklentilerinin karşılığı siyaset de aranması halkın başka bir çıkış yolunun olmadığını bilmesi ve bilinçli olması siyasetinde buna cevap vermesi gerekir. Bizler adaylar belirlerken de buna çok dikkat etmeliyiz. Bilinçli ve halkın içinde olan adayları seçmemiz gerekir ki her şeyi liderden beklememek onunda göremediği yerlerde yükünü almak gerekir. Lider de bir insandır kul yapısıdır. Onun sağlam durması siyasetçilerinde ve partisinin içindeki dinamiklerine de bağlıdır.

EYT konusunu çok kısa olarak anlatmak gerekirse muhatap alınmaması ve yanlış yönlendirmeler sonucu dertlerini anlatamamasıdır. Bizler buna 1 ay evvel vesile olamaya çalıştık. Kendilerinin temsilcileri ve başkanları görüşmek istediğini ilk önce bir insan ve vatandaş olarak geri çevirmedik, dinledik. Ben şunu çok iyi bilen birisiyim! Benim tanıdığım Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan doğru ve yerinde bilgilerle bir sorun anlatılırsa ve bu vatandaşın yararına ise çekinmeden müdahale eder. (Bunu aday belirlemelerde de yapılsa idi bu kayıpların olmayacağı kanısını taşıyorum) Ve düşündüğüm gibi de oldu. Bizim söyleyişimizden bir süre sonra (EYT-SYDD) yönetimi, Erdoğan'ın görevlendirdiği Prof. Dr. Vedat Bilgin ile Çankaya Köşkü'nde görüştü. Sorunları dinlendi ve gerekli çalışmaların olması yönünde de sonuç birliğine varıldı Ve bu basına da yansıdı. Sonucun gelişmesi ve ilerlemesi zaman alabilir ama bu meselenin birileri tarafından da siyasi çıkarları için oyalamaların ve kullanmalarının önüne geçilmiş, söyleyişimizin bu şekilde sonuçlanması bizleri de mutlu etmiştir. Liderini tanımak ta bu olsa gerek! 2023 Yılına kadar yani seçimlere kadar çözümün adresi Başkan RECEP TAYYİP ERDOĞAN'dır. Siyasilerin halkın sorunlarını güçlü bir şekilde ele alır çözer ve bunları halk adına da yaparsa ne partisi ne de liderinin seçimlerde oy kaybetmesi de mümkün değildir... Zaten Başkan Erdoğan bunu mesajlarını söylemlerinde hep dile getirmiştir. Ömerleri, Ayşeleri bulun siz bulmazsanız biz bulup çıkarıp 2023 yılına yepyeni bir vizyonla çıkacağız mesajını da anlayanlara çoktan vermişti...

Sağlıcakla kalın...…….