Pandemi ve Ukrayna savaşının sebebiyet verdiği psikolojik stres, pek çok Alman'ın kötü uyumasına sebebiyet veriyor. Buna örnek olarak pek çok insanın bugünlerde gece uykusundan mahrum bırakan aşırı yüksek sıcaklıklar da beraberinde eklenince, uyku düzensizliği söz konusu oldu.

Pandemi ve Ukrayna savaşının sebebiyet verdiği psikolojik stres, pek çok Alman'ın kötü uyumasına sebebiyet veriyor. Buna örnek olarak pek çok insanın bugünlerde gece uykusundan mahrum bırakan aşırı yüksek sıcaklıklar da beraberinde eklenince, uyku düzensizliği söz konusu oldu. Uyku araştırmacısı Weeß, bu sorunlara nazaran, karşı önlemlerin nasıl alınacağını dile getirmekte.

Uyku Kalitenizi Nasıl Artırırsınız?

Pek çok Alman basit önlemlerle, uyku kalitelerini iyileştirebilir. Pfalz'daki Klingenmünster'deki disiplinler arası uyku merkezinin başkanı, 'Geç egzersiz yapmak ya da ağır yemekler yemek yerine, uyumadan yaklaşık bir saat önce emekli olmalısınız' ifadelerini kullandı. Salı günü uyku günü vesilesiyle, birçok insanın, akşamları 'bağlarını koparmayı' ve ayrıca uykuyu teşvik edecek şekilde rahatlamayı başaramadıklarını değerlendirdi. 2000 yılında, ilk kez kutlanan 'uyku günü', uyku bozuklukları sorunu, olası sonuçları hakkında farkındalık yaratmak, etkili tedaviler hakkında bilgi vermek amacıyla başlatılmıştır.

%6 ila 10'da Uykusuzluk Problemi Var

Weeß, Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan çalışmalara atıfta bulunarak, Almanların önemli bir bölümünün yetersiz uyuduğunu açıkladı. Weeß ayrıca, Almanya'da herkese, günün her saatinde ulaşılabildiği artan bir 'kesintisiz toplum'dan şikayetini dile getirdi. İnsanların korona pandemisi veyahut Ukrayna savaşı sebebiyle kötü uykudan şikayet ettiğini anladığını ifade etti.

Sıcakta Nasıl Daha İyi Uyunur?

Alkolden de uzak durarak

Ilık duş ile

İçecekleri ısıtarak

Cildin yüzeyini ısıtarak

Sentetik kumaşlar yerine, pamuğu tercih ederek daha iyi uyuma söz konusu.