Pek çok Alman, Ukrayna'ya büyük bir endişeyle bakıyor ve savaşın kurbanlarına yardım etmek istiyor. Bu da bağışları artırıyor. Ancak, lakin aramalar da internette dolaşıyor.

Pek çok Alman, Ukrayna'ya büyük bir endişeyle bakıyor ve savaşın kurbanlarına yardım etmek istiyor. Bu da bağışları artırıyor. Ancak, lakin aramalar da internette dolaşıyor.

Bazı kuruluşlar, Ukrayna'daki savaşın kurbanları adına bağış yapmaya her zamankinden daha istekli. Bu eylem, ittifak afet yardımı bildirir. Alman Basın Ajansı Genel Müdürü Dominique Mann, 'Eylem ittifakı tarihinde, yani son 21 yılda, karşılaştırılabilir bir zaman diliminde hiç bu denli çok bağış alınmadı' dedi. Şu ana dek, 76 milyon avronun üzerinde bağış kaydedildi. Eylem ittifakı Caritas Almanya, Alman Kızıl Haç, Diakonie Katastrophenhilfe ve Unicef, ​​Almanya'dan oluşuyor.

'Aktion Deutschland Hilft' ittifakı da büyük bir tepki görüyor. Sözcü Birte Steigert, bağış yapma isteğinin, 2004 tsunamisi ve 2021 selinden sonraki yardımla kesinlikle karşılaştırılabilir olduğunu söyledi. Ukrayna'ya yapılan saldırının ardından bağışların seviyesi şu ana dek 55,9 milyon Euro oldu.

Alman Bağış Konseyi de toplumda çok yüksek bir ödeme istekliliği gözlemliyor. Genel Müdür Max Mälzer, Ukrayna'ya Alman destekçilerden gelen para miktarının bu denli kısa bir süre sonra ölçülemeyeceğini söyledi.

'Aktion Deutschland Hilft'e göre, para transferinde dijital ödeme yöntemleri büyük bir faktör. Özellikle büyük afetlerde, insanlar hızlı ve kolay yardım isterler. 'Bu, özellikle internet konusunda daha bilgili genç insanlar için geçerli (...) Neredeyse her saniye işlem artık doğrudan web sitemiz üzerinden gerçekleştiriliyor. 'Aktion Deutschland Hilft', Çevrimiçi Pazarlama Müdürü Thilo Reichenbach, 'Geçen yıl küresel insani yardımımız adına 100 milyon avronun üzerinde bir bağış topladık' dedi. Ne kadar kolay ve hızlı çalışırsa, bir şey o kadar çabuk verilecektir. Ayrıca, pek çok kişi, kendi yardım kampanyalarını başlattı.

Nakdi bağışlar, ayni bağışlardan daha iyidir. 'Aktion Deutschland Hilft' direktörü Manuela Roßbach, bu şekilde yardımın, insanların gerçek ihtiyaçlarına dayanacak şekilde tasarlanabileceğini söyledi. İlk acil yardım aşamasından sonra, örneğin kaçan insanlara bakmak adına fonlara halen daha ihtiyaç duyulacaktır.

Haftalık 'Die Zeit' gazetesine göre, Alman Sosyal Sorunlar Merkezi Enstitüsü (DZI), Ukrayna'ya yapılan bağışların, Almanya'daki önceki rekor miktarı aşmasını bekliyor. Rapora göre bu, 2004 ve 2005'teki tsunami felaketinden sonra, toplam 670 milyon avroya tekabül ediyor. Bu, Ukrayna savaşı kurbanlarına yardımın Federal Cumhuriyet tarihindeki en büyük bağış toplama kampanyası haline geleceğini söyledi. (DZI).

Yardımcıların iyi niyetleri de istismar edilebilir. Zeit'in, BT güvenlik şirketi SoSafe'nin genel müdürü Niklas Hellemann, savaşın başlangıcından bu yana, yanlış bağış çağrılarının büyük ölçüde arttığını söyledi. 'Failler çok yaratıcı.' Şimdi TikTok platformunda, canlı yayında, yaşanan savaşı gösterdiği iddia edilen videolar var. BT uzmanı şu tavsiyede bulunuyor: 'Emin olmayanlar, doğrudan kuruluşun web sitesinde değil, Facebook gibi platformlarda bağışta bulunmamalıdır.'