Haziran ayında başlayan transfer dönemiyle birlikte kendinden emin bir şekilde ard arda transferlerini açıklayan Fenerbahçe’de taraftarlar, filmin asıl kahramanı olacak olan golcüsünü bekliyor!

Haziran ayında başlayan transfer dönemiyle birlikte kendinden emin bir şekilde ard arda transferlerini açıklayan Fenerbahçe'de taraftarlar, filmin asıl kahramanı olacak olan golcüsünü bekliyor!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz transfer dönemini en yoğun şekilde yaşayan kulüp yine Fenerbahçe oldu. Haziran 17'de başlayan yaz transfer döneminde kadrosuna önemli ölçüde eklemeler yaptı. Fenerbahçe, dünyaca ünlü Portekizli Hocası Jorge Jesus'un Başkan Ali Koç ve Yönetimine verdiği liste doğrultusunda kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Ayrıca 2. Kalecisi Berke Özer'in yerine Göztepespor'un başarılı file bekçisi İrfan Can Eğribayat, Savunmaya Luan Peres, Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski gibi önemli eklemeler yapan Fenerbahçe'de, orta alana ise; Arao ve Lincoln eklemelerini yaptı. Kanatlarını da güçlendiren Fenerbahçe, eskiden Galatasaray'da da forma giymiş olan Bruma ve geçtiğimiz yıl Karagümrük'te adından çokça söz ettirmiş olan Emre Mor'u kattı. On numara mevkisine Joao Pedro eklemelerini yaptı. Kanat forvet ve yardımcı santrafor olarak ise İngiltere'den Joshua King i kadrosuna katan Fenerbahçe, bu bölge için geleceğe yatırım tercihini Tiago Çukur ile tamamladı.

Mevcut performanslara bakıldığında kadroda düşünülmeyen Samatta ve Berisha'dan kendilerine kulüp bulmaları istendi. Samatta'nın yüksek maaşı sorun olurken, Berisha cephesinde ise gelen teklifler henüz Fenerbahçe yönetimini tatmin edecek seviyeye ulaşmadı. Enner Valencia'nın sezona formsuz başlangıcı, Serdar Dursun'un ise kulübeye hapsolmayı istememesinden dolayı duyduğu rahatsızlıkta eklenip ayrılmayı istemesiyle Fenerbahçe cephesinde tam bir ''Golcü Taarruzu'' başladı.

EMİN ADIMLARLA!

An itibarıyla transfer bütçesinde eksi durumda olan Fenerbahçe'de bir değil iki golcü arayışı bulunuyor. Henüz kadrosundaki satış listesinde olan Marcel Tisserand, Samatta, Berisha, Lemos, Caulker, Meyer, Pelkas, Zajc ve Novak gibi oyuncular için istenilen düzeyde teklif gelmemesi de Fenerbahçe'de golcü transferindeki zamanı öteliyor. Geçen her gün camiadaki endişeyi arttırsa da Başkan Ali Koç, yapılacak olan oyuncu satışlarından 15 Milyon Euro civarında bir gelir elde edeceğinden emin.

GOLCÜ ÇIKARTMASI!

Yapılan Luan Peres transferi ise, bir nevi ayrılması durumunda Szalai'nin yerini doldurmak içindi. Ağustos 9 itibarıyla ardı ardına yapılacak oyuncu satışları neticesinde hedeflediği bütçeyi oluşturacak olan Fenerbahçe'de birçok alternatif isim masada. İstenilen yüksek bonservis bedelleri nedeniyle devam etmeyen Plea ve Dembele görüşmeleri neticesinde, Valencia'nın golcüsü Maxi Gomez ise bu listeye eklenen son isim oldu. Valencia kulübü ile kıran kırana pazarlıklara devam eden Başkan Ali Koç ve Yönetimi, istenilen 15 Milyon Euro'luk rakamı 10 Milyon Euro seviyelerine düşürmeyi hedefliyor.

Enner Valencia ve Serdar Dursun'un olası ayrılıkları durumunda ise hazırlıksız yakalanmak istemeyen Fenerbahçe kurmayları, özellikle Brezilya, Portekiz ve Avrupa'da hem 1. Hem de 2. Liglerde alternatif golcü arayışlarını sürdürüyor.

Bilal Duman