EPİLASYON İLE TÜYLERİNİZDEN KURTULUN!

Epilasyon vücuttaki istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın en etkili yöntemidir.özellikle sonbahar ve kış ayları epilasyon için en uygun zamandır.Günümüzde bayanlar kadar baylar tarafındanda tercih edilmektedir.Gelişen teknoloji ile beraber can acıtmadan uygulama yapılabilmektedir.Doğru cihaz ve tecrübeli kullanıcı ile 6,8 seans arasında sonuç alabilmektesiniz.

Epilasyon Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Epilasyon ışın ve akım kullanarak yapılmaktadır.İşlem için seçtiğiniz danışmanlar sizi doğru yönlendirdiklerinde memnun edici sonuçlar almaktasınız.Epilasyon hemen hemen vücudun her bölgesine uygulanmaktadır.Özellikle yüz bölgesi için lazer epilasyon ve Ipl uygulamalarından kaçınmalısınız.Yüz bölgesine uygulanan ışınlar ciltte leke,kılcal damar problemi yapmaktadır.Yüz bölgesi ve boyunda ışınlardan dolayı tüy artışına sebep olabilmektedir.Bu bölgelerde düşük akımla çalışılan iğneli epilasyon tercih edilmelidir.

Epilasyon yapılacak bölgedeki tüyler iki gün öncesinden kısaltılmalıdır.İşlemle aynı gün yapılcak kısaltjmaciltte hassasiyeti arttırabilir.

İşlemden önce antibiyotik,mantar vb. Gibi ilaçların kullanımı bırakılmalıdır.Leke veya yanıklara sebep olabilir.

Bronz tenli kişilere uygulama yapılmamalı.

Epilasyon döneminde herhangi bir hastalıktan dolayı ilaç kullanımı varsa mutlaka uygulayıcı danışman bilgilendirilmeli.

Hamilelere ve emziren bayanlara uygulama yapılmaz.

Hormonal bir rahatsızlığınız varsa istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.Önce tedavi olup sonra epilasyon yaptırmanız daha doğrudur.

Lazer Epilasyon Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Lazer epilasyon sonrası hemen su ile temastan kaçınmalıyız.

Epilasyon uygulamasına başladıktan sonra herhangi bir depilasyon(cımbız,ağda) kesinlikle yapılmamalıdır.

Epilasyondan 4 hafta önce ve 4 hafta sonra güneşlenme ve solaryumdan uzak durulmalıdır.

Uygulamadan sonra ortalama iki hafta içinde tüyleriniz dökülmeye başlayacaktır.Özellikle sert keseleme ile daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Yan Etkileri Nelerdir?

Yüz bölgesine yapılan lazer epilasyon uygulamaları tüylerin artmasına,ayva tüylerin güçlenmesine sebep olabilir.

Cilt lekelerine ,ciltte hiperpigmentaston,hypopigmentasyona sebep olabilir.

Kızarıklık,kabuklanma oluşabilir.

Kıllarda beyazlama ve kılcal damarlarda artış görülebilir.

İğneli Epilasyon Hakkında Bilmemiz Gerekenler!

İğneli epilasyon özellikle yüz bölgesi ve lazer epilasyon sonrası kalan tüyleri bitirmek için uygulanır.Kıl folikülüne girilerek verilen düşük akım ile kılların tekrar oluşması durdurulur. İşlemin daha konforlu olması için uygulama bölgesine topik anestezi tercih edilebilir.İşlem sonrası bazı ciltlerde hafif kabuklanma görülebilir.Epilasyonda kesin sonuç alınan yöntemdir.Epilasyon sonrası uygulama bölgesine high frekansla beraber su bazlı bir krem uygulanır.Yüz bölgesine uygulama yapıldıysa güneş koruyucu kullanılmalıdır.Güneşlenmeden kaçınılmalı kabuklanma olursa dokunulmamalıdır.