Dermapen (Mikro iğneleme)

Yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki ince çizgileri ve kırışıklıkları iyileştirmek, vücudun herhangi bir yerindeki cerrahi, akne veya travma izlerinin görünümünü azaltmak için mikro iğneleme kullanılarak yapılan bir uygulamadır.

Mikro İğneleme Sisteminde Amaç Nedir?

  • En az epidermal hasarla cilt yüzeyinde yara

oluşturarak, cildin kendi kendini yenilemesi sağlanır.

  • Oluşturulan mikro kanallar derideki kolajeni

aktifleştirerek kan dolaşımını artırır.

  • Cildin dolgunluk kazanması sağlanarak, iyileşme

sürecinde deri doğal olarak yeniden yapılandırılır.

  • Uygulama esnasında oluşturulan mikro kanallarla,

deri soyularak yenilenme sürecine girer.

Uygulama Öncesi Nelere Dikkat Edilir?

Uygulama yapılmadan 1 ay önce roaccutane (sivilce tedavisinde kullanılan ilaç) , cilt duyarlılığına neden olan ilaçlar (anti-depresan, bazı antibiyotikler) kesilmelidir. 1 hafta önce eğer kullanılıyorsa kan sulandırıcı ilaçlar bırakılmalı, yeşil çay ve omega-3 kullanımından kaçınılmalıdır. Uçuk problemi olan kişiler işlemden 2 gün önce ve sonrası uçuk tableti kullanabilir.

Dermapen Uygulaması Nasıl Yapılır?

Uzman kişiler yardımıyla, cildin ihtiyacı doğru analiz edilerek, uygulamada kullanılacak olan ürünler doğru seçilmelidir. Cilt uygun bir temizleme ürünü ile temizlendikten sonra, işleme başlamadan 30 dakika önce anestezik krem sürülür. İğneleme yapılacak bölgenin cilt yapısına ve sorunun içeriğine göre iğne derinliği ayarlanır. Dermapen kalemi cilt yüzeyinde gezdirililir, binlerce mikro kanallar açılarak, uygulanacak olan ürün (PRP, kök hücre serumları, diğer ajanlar) cilde tatbik edilir. İşlem sonrasında cilde yatıştırıcı maske uygulanır. Hücre yenileyici bir nemlendirici ve güneş koruyucu sürülerek işlem sonlandırılır.

Uygulama Sonrası Etkiler ve Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Dermapen sonrası uygulama yapılan bölgede pembeleşme, küçük çaplı kanamalar ve yanma hissi oluşması normal karşılanmalıdır. Kızarıklık 6 saat içerisinde azalarak ilk iki gün içinde kaybolacaktır. İşlem sonrasında cilt yüksek koruma faktörlü, glikoz içermeyen güneş koruyucu ile korunmalıdır. İki gün boyunca aşırı spor, sıcak duş, hamam ve solaryum uygulamalarından uzak durulmalıdır. Yine iyileşme süresince denize ve havuza girmekten kaçınılmalıdır. Uygulama yapılan bölgede, 6 hafta içerisinde gözle görülür değişiklikler beklenmelidir. Bu süre; uygulama yapılan bölgeye, uygulamanın amacına ve cildin yapısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Yapılan bu uygulama ciltte kalıcı olmaktadır.

Lazer ile cilt gençleştirme işlemleri koyu tenli kişilerde istenen sonuçları vermemektedir. Dermapen uygulaması ise tüm cilt tiplerinde rahatlıkla uygulanıp sonuç vermektedir. Deri tabakasının ince olduğu göz altları, boyun, kol iç bölgelerinde lazer uygulamalarından farklı olarak, herhangi bir ısı hasarına sebep olmadan ve yanık oluşturmadan rahatlıkla yapılabilmektedir. Dermapen işlemi aynı zamanda burun kenarları, göz çevresi, dudak çevresi gibi ulaşılması güç bölgelere de yapılabilmektedir.

Dermapen Seans Aralıkları Ne Olmalıdır?

Uygulama, ihtiyaca uygun olarak 2-8 seans arasında yapılmaktadır. İki seans aralığı, çalışılan derinliğe ve iyileşme sürecinin durumuna göre 1-4 hafta arasında olabilmektedir. Dermapen uygulamaları PRP ve mezoterapi ile kombin edilebilir.

Dermapen Uygulama Alanları!

  • Cilt yenilemesi ve cilt gençleştirme,
  • İnce çizgilenmelerin yok edilmesi, derin kırışıklıkların azaltılması,
  • Güneş hasarı oluşmuş derinin tedavisi,
  • Göz çevresi morluk ve torbalanmasının bakımları,
  • Kaz ayağı kırışıklıkları,
  • Sivilce ve akne izleri bakımları,
  • Cilt lekelerinin tedavisi,
  • El üstü gençleştirmesi,
  • Saç dökülmesi tedavisi ve saç güçlendirme,
  • Kol ve bacak içleri derilerinin sıkılaştırılması,
  • Vücut çatlaklarının iyileştirilmesi,
  • Ciltteki yaraların tedavisi,
  • Geniş gözeneklerin azaltılması ya da yok edilmesi.

Dermapen Kimlere Uygulanmaz!

Dermapen uygulaması kan sulandırıcı (antikoagülan) ilaçlar kullanan kişilerde yapılmamalıdır. Bu türden ilaçlar uzun süre kanama etkisini tetiklediğinden, uygulama esnasında tehlikeli kanamalara sebebiyet verebilir. Botoks işlemleri sonrasında da dermapen uygulaması yapmak sakıncalıdır. Kadınlarda gebelik süresince uygulanmamalıdır. Palmar ve planlar yara izi olan kişilere yapılacak olan uygulama, avuç içi ve taban yaralarını tetikleyebilir. Özellikle melanom cilt kanseri hastalıklarında asla uygulanmamalıdır.

Alerjik bölgelerde duyarlılıklar oluşabilir, diyabet hastalarında dermapen sonrası ikincil enfeksiyonlar yaşanması olasıdır. Rosacea hastalıklarında iltihaplı bölgelere iğneleme yapılmamalıdır.