Batının Irak, Suriye ve Türkiye planı ne?-4

Madde 6’nın Devamı: 19. yüzyıl sonunda İngiltere Başbakanı Gladston Türkler için şunu söylüyor: “Türkler insanlığın tek insanlık dışı milletidir. Türkiye’yi mahvedinceye kadar savaşacağız.” Yine İngiliz Başbakanlarından Weastean Chorchull saltanatın ve hilafetin kaldırılmasından ve Lozan Barış Anlaşmasının imzalanmasından sonra şunu söylüyor: “Artık İslam Dünyası bizim için tehdit değildir. 20. Yüzyıl İngiliz yüzyılı olacaktır.” Yani, artık Müslümanların ve Türklerin hakkından geldik diyor.

Avrupa Konseyi Başkanı Gaumand, Danimarka’da 507 bilim adamının katıldığı bir toplantıda şunu söylüyor: “ Avrupa Birliği’nin önündeki en büyük askeri ve ekonomik düşman Türkiye’dir. Türkiye pasifize edilmeli, ekonomisi çökertilmelidir.” (Hakan Yılmaz Çebi, “Güdümlü Haçlı Fosillerinden Zehir Zemberek Açıklamalar”, 3. Dünya Savaşı, s. 152)

1990’lı yılarda Almanya Dışişleri Bakanlığı yapmış Klaus Kimkel Fransız Dışişleri Bakanına şunu söylüyor: “Sizin Cezayir’iniz neyse, Türkiye de bizim Cezayir’imizdir.” (Hakan Yılmaz Çebi, “Güdümlü Haçlı Fosillerinden Zehir Zemberek Açıklamalar”, 3. Dünya Savaşı, s. 156) Adam bizi arka bahçesi veya sömürgesi gibi görüyor.

Alman Suddeutsche Zetiung Gazetesinde yayınlanan bir makalede şu husus ifade ediliyor: “Çağımızda üç ulusal imparatorluk kuruldu. Sovyetler, Yugoslavya ve Türkiye... Sovyetler ve Yugoslavya yıkıldı; biri kaldı.” (Hakan Yılmaz Çebi, “Tabiki Nihai Hedef Türkiye”, 3. Dünya Savaşı, s. 135)

Son 15 yılda ve yakın zamanda meydana gelen olaylar Türkiye’nin hep hedefte olduğunun daha açık ve canlı göstergeleridir. Batı ekseninden hiç çıkmayan, Amerika’nın her istediğini yerine getiren, Arap Ortadoğu’su ile neredeyse hiç ilgilenmeyen, pek fazla etliğe ve sütlüğe karışmayan içine kapanık Türkiye’nin, 1 Mart 2003’te Amerika ile birlikte Irak'a askeri müdahaleyi öngören, yabancı asker kabul etme ve yurtdışına asker gönderme tezkeresini reddetmesi Batı tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Özellikle Amerika kendi isteğini reddeden Türkiye’ye bozulmaya ve bilenmeye başlıyordu. Çünkü Türkiye Batı çıkarları yönünde değil, kendi milli çıkarları yönünde yerli bir politika uyguluyordu. Batı Türkiye’yi hep kontrol altında tutmak istemiş, bunun için de Türkiye’ye operasyon çekmiş, iç işlerine karışmıştır. Aynı şeyi 2000’lerden sonra da denemiş, denemek istemiştir. Ancak şimdiye kadar başarılı olduğu söylenemez. Örnek: Oslo görüşmelerinin 2011’de yabancı ajanlar aracılığı ile sızdırılması, 7 Şubat 2012 Mit krizi, 2013 Mayıs sonu ve Haziran başı gezi olayları, 17-25 Aralık 2013 yargı ve emniyet darbesi, 6-8 Ekim 2014 olayları, 24 Temmuz 2015’ten itibaren yaklaşık 1 yıl süren hendek savaşları, son olarak 15 Temmuz 2016 FETÖ cü terörist işgal, istila ve darbe girişimi… Türkiye kendi inisiyatifi ile, başkalarını karıştırmadan, terörü bitirmek için 2009 yılında Oslo’da PKK ile müzakere masasına oturdu. Burada MİT-PKK görüşmesi yapıldı. Fakat daha sonra dönemin konjonktürü içinde pazarlık gücünü arttırmak, Türkiye’ye baskı uygulamak amacıyla küresel hegemonyacılar harekete geçerek 2011 yılında, görüşmeyi yabancı ajanlar FETÖ’ye (cemaat) sızdırmış, onlarda Dicle haber ajansına vererek konu haber olmuştur. 7 Şubat 2012 yılında FETÖ’cü yargı Oslo görüşmeleri üzerinden teröre yardım ve yataklık bahanesiyle Mit Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağırmış, gelmesi halinde ise tutuklayıp bu konu üzerinden soruşturmayı genişleterek İç işleri Bakanı ve Başbakanı da dahil etmek, Hükümeti düşürmek hedeflenmiştir. Ama, Başbakanın oyunu görüp müsaade etmemesi ile hedef gerçekleştirilememiştir.

KAYNAKÇA

  • Hakan Yılmaz ÇEBİ, Üçüncü Dünya Savaşı.
  • Cengiz ÇANDAR, “Ortadoğu Çıkmazı”.
  • Uğur MUMCU, 7 Ocak 1993, Cumhuriyet Gazetesi.
  • El Ahrar Gazetesi, 21 Kasım 2005-Mısır.
  • Refik ERDURAN, 16 Eylül 1982, Güneş Gazetesi.
  • Vikipedi.
  • Doç. Dr. Ramazan Kurdoğlu'nun "Hollywood ve Kabala'nın 13. Havarisi Evanjelizm".
  • Mahmut ÖVÜR, “Pakistan’ın Fetullah GÜLEN’i, 09/09/2014, Sabah Gazetesi.
  • Ümit ÖZDAĞ, “Kesnizani Tarikatı: Irak’ın Fetö’sü”, 25/02/2015, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü.