Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile online olarak www.hastanerandevu.gov.tr, ALO 182 ve MHRS Mobil olmak üzere üç farklı şekilde randevu alma işlemi gerçekleştirilebiliyor. MHRS randevu işlemi ile ilgili bütün detaylar haberimizde…

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS), vatandaşa son derece önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. MHRS sayesinde Türkiye’de Sağlık Bakanlığı'na bağlı Devlet Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri ve Merkezleri (ADSH, ADSM) için vatandaşlar, istedikleri hekimden ve belirledikleri uygun olan tarihe randevu alabiliyor.

MHRS ile online olarak www.hastanerandevu.gov.tr, ALO 182 ve MHRS Mobil olmak üzere üç farklı şekilde randevu alma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Sıra bekleme ve yoğun evrak işlemlerinden oluşan kayıt işlemleri ile uğraşması zorunluluğunun ortadan kaldırılabilmesi amacıyla hizmete sunulan MHRS’den 15 günlük periyotlar halinde randevu alınabiliyor.

ALO 182 İLE MHRS RANDEVU ALMA

MHRS randevusu almak için ev, iş, ankesör veya cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Çağrı merkezlerinde görev yapan operatör tarafından randevu talebinden bulunan vatandaşın T.C. kimlik numarası sisteme girilir, bilgiler doğrulandıktan sonra, randevu alınmak istenen hastane, poliklinik ve hekim bilgileri istenir.

Vatandaşın hangi hastane veya polikliniğe gideceğini sisteme giren asistan, randevu talep edilen doktor için en uygun tarih ve saat dilimleri hakkında vatandaşa bilgi verir ve son olarak vatandaş seçimini yaparak MHRS randevusunu almış olur.

Randevusunu iptal etmek isteyen vatandaş ALO 182 MHRS hаttından iptal işlemini de gerçekleştirebiliyor.

MOBİL CİHAZ İLE MHRS RANDEVU ALMA

Android, IOS, BlаckBerry ve Windows işletim sistemlerine sаhip аkıllı cihаzlаr (telefon, tаblet) için “MHRS Mobil" uygulаmаsı bulunuyor. “MHRS Mobil" cihаzınızın kullаndığı uygulаmа mаrketinden (аpp Store, Plаy Store vs.) ücretsiz olаrаk indirilebiliyor. Uygulamayı indirdikten sonra, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturarak, MHRS randevu işlemi gerçekleştiriliyor.

MHRS Mobil ile randevu alınabildiği gibi, iptal de edilebiliyor.