AB'NİN RİYAKAR TUTUMU SEBEBİYLE İLİŞKİLERİMİZ ÇIKMAZA GİRDİ

Mevlana Hazretleri ne güzel söylemiş: Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Dünle beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Biz de bu anlayışla, dünü unutmadan yönümüz daima geleceğe dönük olarak imar ve inşa faaliyetlerimizi yürüterek mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Demokraside ve ekomide Türkiye'yi koalisyonlar ve krizler dönemi karanlığından çıkaracak reformları hızla hayata geçirdik. 2023 hedeflerimizi ortaya koyduk. Esasen temel hak ve özgürlükler konusunda kat ettiğimiz mesafe çok önemli. Ancak bu başarı terör örgütlerinin ülkemizi ortak hedefi olarak belirleyip saldırıya geçmesi sebebiyle maalesef hak ettiği değeri görmüyor. AB'nin riyakar tutumu sebebiyle çıkmaza girmiştir. Biz bu sıkıntının ilk ortaya çıktığı andan itibaren hep hak ve özgürlükleri AB istediği için değil kendi vatandaşlarımız bunlara layık olduğu için yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

AK PARTİ OLARAK İŞİMİZ DAHA ZOR! ARTIK ÇITA YÜZDE 51'DİR

Bu ülkeye silah doğrultan hiç kimseye karşı en küçük bir müsamahamız olamaz. Sözün bittiği sadece ve sadece icraatın başladığı döneme girdik. Ülkemizin atacağı çok önemli adımları birlikte hayata geçireceğiz. 16 Nisan'da anayasa değişikliği bu kararlılığımızı güçlü bir şekilde hayatı geçirmemiz bakımından çok önemli. AK Parti olarak artık işimiz daha zor. Daha önce olduğu gibi yüzde 34, yüzde 40'la, yüzde 49,5'la iktidara gelmemizin imkanı kalmadı. Artık çıta yüzde 51'dir. Netice almak istiyorsak hemen kolları sıvamalı ve çalışmaya başlamalıyız.

AK PARTİ CUMHURLA CUMHURİYETİ BİRLEŞTİREN PARTİDİR

Bu ülkede yıllarca dindarlar ötekileştirilmiştir. Bu ülkede Kürt, Türk, Sünni, Alevi diyerek, köylü, taşralı denilerek insanlar dışlanmıştır. Eğitimde zenginliğin de makamın da, şan ve şöhretinde babadan oğula aktarılan a deta monarji rejimi kurulmuştur. Cumhuriyetin sahibi olan cumhur karşımda. Cumhurun talepleri, beklentileri yok sayılmıştır. AK Parti cumhurla Cumhuriyeti buluşturan parti olduğu için milletimiz tarafından sahiplenilmiştir. Yine bizim dönemimizde geçmişte özlemle bakılan, hatta hayal dahi edilmeyen ne kadar hizmet varsa ülkemize kazandırılmıştır.