Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız, Ramazan ayında iftar ve sahur arasında üç öğün beslenmenin önemine dikkat çekti. Yıldız, “Sahur öğününün atlanmaması, açlık süresini uzatarak gün içinde daha verimsiz olmasını engeller. İftar ile sahur arasına bir ara öğün eklemek de dengeli beslenmeyi destekler” dedi.

Öğün planının iftar artı ara öğün artı sahur şeklinde olması gerektiğini belirten Yıldız, ara öğünde 1 porsiyon meyve, 10 adet badem ve 1 bardak sütün tercih edilebileceğini söyledi. Haftada 1 gün bu ara öğün yerine hafif sütlü tatlıların tercih edilebileceğini belirten uzman, bunların güllaç, 2 top sade dondurma, sütlaç, puding veya muhallebi olabileceğini ifade etti.

Yıldız, şu tavsiyelerde bulundu:

“İftara bir çorba ile başlamak ve ardından yavaşça yemek tüketmek, mide ve kalp sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir. Az yağlı, az baharatlı besinler tercih edilmeli. Lokmalar en az 15-20 defa çiğnenmeli ve gerekirse iftar daha küçük öğünlere bölünüp mide rahatlatılmalı. Diğer önemli noktalar; iftar ve sahur arası en az 2-2,5 litre su tüketilmeli. Ramazan ayında mideyi rahatsız etmemek ve kalori alımını kontrol etmek için ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulama gibi pişirme yöntemleri kullanılmalı. Yemeklerde az tuz kullanılmalı, özellikle sahurda tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalı.”