Zaman milli birlik zamanı 

Uzun bir süredir gündemimizde olan referandum süreci, yeni yol haritasıyla sona erdi.

Çıkan sonuçtan kazananın Türkiye olması en büyük temennimiz.

Bütün siyaset kurumunun sonucu böyle okuması gerekiyor.

Ötekileştirmeden, ben yerine biz diyerek, birlik ve beraberliğimiz için kollar sıvanmalı.

Bütün vatandaşlarını kucaklayan yeni Türkiye için, kardeşlik bilincinden taviz verilmeden yol alınmasın şart.

Bugün, Pazartesi, Ülkemizin bütün fertleri için yeni bir başlangıç olmalı. Yeniden doğuşun sesleri duyulacaksa, bu ses kardeşlik adıyla duyulmalı.

Bu sebeple referandum sonucunun, dolayısıyla yeni yönetim sisteminin hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ederim.

Liderler referandum sürecindeki sertlik içeren dilden vazgeçmeli. Evet ya da Hayır veren herkes bu ülkenin vatandaşıdır ve bütün liderler, bu ülkenin bütün vatandaşlarını kucaklayıcı bir dili benimsemeli. Aksi durum gerilmiş olan bir yapının kırılmasıyla sonuçlanır. Sert bir dil kullanılacaksa, ülke menfaatleri söz konusu olduğunda, düşmana karşı sarf edilmeli.

Kimin ne dediği değil, bundan sonra kimin ne yapacağıdır önemli olan.

Ekonomi yeni bir yüzle karşılaşacak!

İşsizlik bitecek!

Söz verilen kadrolar verilecek!

Terör bitecek!

Türkiye devler liginde yerini alacak!

Yeni yönetim sistemiyle, yukarıda bahsettiğim sorunların çözümü vaat edilmişti. Şimdi yapılması gereken, bu vaatlerin hayata geçmesi için gerekli çalışmaların yapılmasıdır. Halkımız bu vaatlerin yerine getirilmesi için bir şans daha tanıdı.

Çıkarmamız gereken bir dersin de, kibir dünyasında boğulanların, oturdukları koltukların daimi olduğunu düşünenlerin kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğidir.

Bu millete hizmetkar olmak ile, bu millete hükümdar olmak arasındaki ince çizgiyi iyi okumak gerekir. Zaman hizmetkar olarak yol alma zamanı. Özellikle diyanet alanında çalışmalar yapan yetkili sendika Diyanet-Sen, yeni Türkiye yolunda fahri ve vekillere verilmesi gereken kadroyu bu süreçte hak etti.

Kim olursa olsun, bu seçimden nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın mağdur olan Fahri ve Vekillerin her şeye rağmen seslerini duyurmakta fayda var. Haksızlığın her çeşidine karşı dimdik duracak olan din görevlilerine ihtiyacımız var.

Bu sebeple yeni yol haritası çizilirken yıllardır söz verilmiş olan, 15 Temmuz'dan günümüze bu milletin manevi destekçisi olan bu kardeşlerimizin sesi olun!

Unutmayın; büyük bir veballe karşı karşıyasınız! Diyanet gibi haksızlığın karşısında duracak olan bir yapı 700 lirayla Kur’an Kursu hocaları çalıştırıyor. İşten atılmaları halinde tazminat hakları bile bulunmuyor.

Her baharla çiçek olmaz ama bir çiçekle bahar başlar diyeceksek İslam’ın baharını, bu haksızlığı gidererek durdurun!