Federal Maliye Bakanı Christian Lindner’e göre, vatandaşlara ve ayrıca şirketlere dair yüksek enflasyon karşısında daha fazla rahatlama sağlanacağına dair umutları azalttı.

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner'e göre, vatandaşlara ve ayrıca şirketlere dair yüksek enflasyon karşısında daha fazla rahatlama sağlanacağına dair umutları azalttı.

FDP başkanı ise daha çok t-online haber portalına dair koalisyonun yaz tatilinden önce bir karar verme düşüncesinde olduğunu aktardı. 'Zira başka bir yerden tasarruf etmezsek, daha az mali veyahut yasal boşluk söz konusu. Tüm teklifler de bunu dikkate almalıdır' diye aktardı.

SPD hizip lideri Rolf Mützenich ve ayrıca Tarım Bakanı Cem Özdemir (Yeşiller), geçtiğimiz günlerde, oyuna daha fazla rahatlama getirdi. Mützenich de ayrıca, t-online'a göre, bilhassa yükselen enerji ve ayrıca gıda fiyatları sebebiyle, toplumun orta kesimlerinin buna ihtiyacı olduğu kanısında. Özdemir ayrıca, "Welt am Sonntag" haberinde de benzer şekilde savunmada bulundu: 'Yardım paketinden sonra, yardım paketinden önce' şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Lindner bugünlerde, daha önceki önlemlerin yürürlüğe girmesi adına izin verilmesini tavsiye etti. Örneğin, dört kişilik bir ailenin, bazı durumlarda, 1.000 Euro'nun üzerinde bir ödemeden daha henüz yeni kurtulduğunu dile getirdi. Önümüzdeki yıl adına da yeni önlemler önerdiğini, ülkesi adına, bilhassa küçük ve orta gelirliler vergi indirimini hak ettiğini, yüksek enflasyon göz önüne alındığında, her şeyden önce soğuk ilerlemeleri engellemeleri gerektiğini dile getirdi.

Maliye bakanı ayrıca 300 avroluk enerji fiyatı sabit oranını emeklilere dek uzatmak konusunda isteksizdi ve şunu ekledi, '2022 federal bütçesinde rezerv yok. Hür Demokratlar yüzünden yardım asla başarısız olmaz. Lakin aynı zamanda federal hükümet mali sınırına ulaştı', şeklinde bir değerlendirme dile getirdi.

Emekliler adına sabit enerji fiyatı, federal ve eyalet hükümetlerine 5,3 milyar avroya mal olacak. Ayrıca emeklilerin, hatta öğrencilerin de sabit oranlı enerji fiyatı almaması, diğerlerinin yanı sıra sosyal kuruluşlardan önemli eleştirilere sebebiyet verdi. Maliye Bakanı ayrıca, t-online'da toplu ödeme konseptinin Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil'den (SPD) geldiğine dikkat çekti.

IG Metall patronu Jörg Hofmann da hükümetten daha fazla yardım alınması çağrısını yineledi. Almanya'nın en büyük bireysel sendikasının başkanı Neue Berliner Redaktionsgesellschaft, Cumartesi gazetelerine, 'Toplu pazarlık politikası tek başına 2022 ve 2023'ü telafi edemeyecek. Enerji fiyatları, gelecek yıl sadece tam bir etkiye sahip olacak. Ve dahası, 2023 adına, üçüncü bir yardım paketi hakkında konuşmamız gerekiyor' şeklinde değerlendirmede bulundu.