Obama'nın Başkan Yardımcısı ve Kasım 2020'de yapılacak Amerikan Başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adayı Biden, Türkiye'de Ağustos ayının ikinci haftasında sosyal medyaya ve basına sızan, 7 ay öncesinde gazetecilerle yaptığı toplantıya ilişkin, videoda Türkiye ve Cumhurbaşkanı ile ilgili skandal ve fecaat ifadelerde bulunuyor.

Obama'nın Başkan Yardımcısı ve Kasım 2020'de yapılacak Amerikan Başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adayı Biden, Türkiye'de Ağustos ayının ikinci haftasında sosyal medyaya ve basına sızan, 7 ay öncesinde gazetecilerle yaptığı toplantıya ilişkin, videoda Türkiye ve Cumhurbaşkanı ile ilgili skandal ve fecaat ifadelerde bulunuyor. Yapılan açıklama ile her türlü diplomatik teamüller, uluslararası hukuk, insan hakları, demokrasi, Cumhuriyet, Devletlerin bağımsızlığı, egemenlik hakları, devletlerin iç işlerine karışmazlık, devletlerin saygınlığı ve egemen eşitliği ilkeleri hunharca, vahşice, barbarca ihlal edildi.

Biden açıklamasında açıkça şunu diyor: "Erdoğan'ı darbeyle değil, seçimle indirmeliyiz. Ona bedel ödetmeliyiz. Bunun için Türkiye'de muhalefet liderlerini desteklemeliyiz…"

Yani demek istiyor ki: 1960'ta, 1971'de, 1980'de, 1997'de askeri darbelerde başardık; 2013'te gezi darbe girişiminde, 2014'te 6-8 Ekim darbe girişiminde, 2015'te PKK hendek çatışmaları darbe girişiminde ve 15 Temmuz 2016 FETÖ'cü terörist, işgal,istila ve askeri darbe girişiminde başaramadık, ancak bu defa seçimlere müdahale ederek başaracağız, Türkiye'nin üzerine akbabalar gibi çöküp bir 100 yıl daha sömüreceğiz.

Bu açıklama Batıda, Amerika'da yer edinen derin ve kirli zihniyetin, Cumhuriyet, demokrasi, insan hakları, hukuk, milli irade düşmanlığının; sömürgeciliğin, emperyalizmin, yayılmacılığın, katliamların, soykırımların, işgal ve istilaların, terör destekçiliğinin, soğuk savaş dönemi ve sonrası dönemde de mütemadiyen etnik, dini, mezhepsel farklılıklar üzerinden sivil-toplumsal darbelerin, askeri darbelerin dünyanın her yerinde kendileri tarafından gerçekleştirildiğinin göstergesi ve dışa vurumudur.

Bilindiği gibi soğuk savaş döneminde ve sonrasında, tek kutuplu dünya sisteminde de dünyada 58 ülkede çeşitli yöntemlerle, ekonomik-toplumsal-askeri-işgal ve istila ile iktidar değişiklikleri bizzat Amerika tarafından icra edilmiştir. Dünyanın dört bir tarafında PKK, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ, Kesnizani, Tahir Ül Kadiri, El Kaide, El Nusra, HTŞ, El Şabab, Boka Haram… vb. terör örgütlerini kurup, besleyip, büyütüp, destekleyip ülkeleri bölen ve her türlü kaynaklarını iç eden, çalan, Milletlere zulmeden Amerika'dır.

Bu barbar ve vahşi zihniyet, Amerika'da 400 yılda 70 milyon Kızılderiliyi, bütün İslam coğrafyasında Müslümanları, Afganistan'da 100 bin, Irak'ta 2 milyon, Suriye'de 1 milyon… insanı katletmiş ve soykırıma uğratmıştır. Dünyanın her yerinde, Filistin'de, Bosna'da, Dağlık Karabağ da, Keşmir'de, Arakan'da, Afrika'da, savaş ve soykırımların, geri kalmışlıkların, insan hakları ihlallerinin, çevre sorunlarının baş sorumlusu Amerika ve vahşi emperyalizmdir.

Dünyanın her yerinde gerçek demokrasiyi ve halk iradelerini desteklemekten ziyade, kendi çıkar ve menfaatlerine hizmet eden, kukla, piyon, uşak, kral ve diktatör (sisi, suud, bae; Rum, Ermeni, Yahudi…) ve darbecileri destekleyenlerin de yine Amerika, emperyalistler ve Batı olduğunu biliyoruz.

Uzun lafın kısası bunlar neymiş? Katil, hırsız, diktatör, soykırımcı, barbar, vahşi, yırtıcı, sırtlanmış...

Peki Biden'in sözlerine karşılık asıl muhataplar, Türkiye'de muhalefet liderleri ne tepki verdiler? Ne dediler? Hiç denebilir. Yarım ağızla, boş kelimelerle işi geçiştirmeye çalışma yaklaşımları...

İçeriğiyle ilgili konulara değil de zamanlamaya yoğunlaşmalar, bu video neden 7 ay önce değil de şimdi ortaya çıktı? şeklinde soru sormalar…

Türkiye'de demokratik teamüller ve hukuk çerçevesinde, seçimle işbaşına gelen, seçilmiş Cumhurbaşkanına ağız dolusu vahşice, barbarca ve hunharca galiz küfürler edenler,

Katil, hırsız, diktatör diyenler,

Otel odalarında gizlice IMF yetkilileri ile görüşenler,

Sarıyer'de bir yatta gizlice yabancı istihbarat ajanları ile görüşenler,

PKK'lı teröristlere arkadaş diyenler,

15 Temmuz FETÖ'cü terörist, işgal, istila ve darbe girişimine darbe diyemeyip, tiyatro ve kontrollü darbe diyenler,

Avrupa bize destek verirse Cumhurbaşkanını devirebiliriz diyenler,

Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığından turist ve yabancı sermaye gelmez diyenler;

"Bu video neden 7 ay sonra ortaya çıktı?, Emperyalizmin hiçbir gölgesini Ülkemizde istemiyoruz, Cumhurbaşkanını dış güçler değil seçimle biz devireceğiz, kınıyoruz ve Türkiye'ye hiç kimse müdahale edemez…" vb. gibi cılız açıklamalarda bulundular.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik, bağımsız, egemen ve saygın bir devlet olduğu; hiçbir kişi, kurum ve devletin; hiçbir katil, hırsız, diktatör ve soykırımcının iç işlerine müdahale edemeyeceği, kendileri açısından böyle yaftanın asla kabul edilmeyeceği; muhalefetin ve muhalefet liderlerinin iktidara gelmek için asla dış güçlerle işbirliği yapmayacağı, bunun Türk Devlet ve Milleti için onursuzluk anlamına geleceği yönünde HADİ ORADAN VE HADDİNİ BİL, SEN KİMSİN? SEN ÖNCE KENDİNE, AYNAYA VE TARİHİNE BAK! şeklinde bir açıklama ve tepki maalesef gelmedi.

Kendi içinde, kendi insanına ve kendi vatandaşına, seçilmiş Cumhurbaşkanına katil-hırsız-diktatör diyenler; tüm dünyaya kan kusturan, Cumhuriyet, demokrasi, insan hakları, hukuk düşmanlarına; gerçek katil-hırsız-diktatör-katliamcı-soykırımcı insanlara, vahşi ve barbarlara, EMPERYALİSTLERE; HATSİZLER, HADİ ORADAN, "katil-hırsız-diktatör-diktatör bozuntusu" demedi, diyemedi. Sahip oldukları, ipleri ellerinde oldukları için olsa gerek…

Büyük Müslüman Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşları bütün bunları görüyor, izliyor, dikkatle not ediyor, karanlık ve işbirlikçi uşakları kara kaplı deftere yazıyor.

Saygı ve selamlarımla…