HDPKK-2

Selahattin Demirtaş yurt genelinde yapılan terörü protesto mitinglerinde vatandaşların Türk Bayrağı sallamasından “Bayrakla sorunu olan mı var? Neden Bayrak sallanıyor?” diyerek rahatsız olduğunu belirtmişti. Türk Bayrağından halk rahatsız olmuyor. PKK terör örgütü Bayraktan rahatsız oluyor, onu kabul etmiyor. Örgüt her yerde, kendine ait inlerde bez parçasını bayrak olarak kullanıyor. Yani Demirtaş, Türkiye Milletinin istiklal ve istikbalinin, bağımsızlığının simgesi, Ay Yıldızlı Türkiye Bayrağından PKK terör örgütü rahatsız olduğu, onunla sorunu olduğundan dolayı rahatsız oluyor. Yoksa, terörü protesto mitinglerinde birliğin ve kardeşliğin sembolü Bayrağın sallanmasından daha doğal ne olabilir ki! Millet protesto ettiği PKK terör örgütünün bayrağını mı sallayacaktı?

Selahattin Demirtaş ve arkadaşları Mecliste, Milletimizin milli duygularının ifadesi olan, hiçbir yerinde Türk kelimesi geçmeyen ve her hangi bir yerinde milliyet vurgusu yapılmayan Milli Marşımız İstiklal Marşını okumamışlardır. Demirtaş, “Ebediyen sana yok, ırkıma yok, izmihlal” dizesinin ırkçılık olduğunu belirterek Milli Marşımıza saygısızlık edip, büyük bir mantıksızlık, cehalet ve ihanet havuzuna balıklama atlamıştır. Çünkü İstiklal Marşında ırk vurgusu yapılmamakta, sözü geçen tüm dizeler tüm Türkiye Milletini temsil etmektedir. Türkiye Milletinin duyguları, İstiklal Marşında vücut bulmuş ve ifade edilmiştir.

Yıllardır süregelen, tanık olduğumuz süreçte HDP geleneğinden gelen partilerin kongrelerinde Türk Bayrağının indirildiğine, PKK’nın gençlik yapılanması mensuplarının ve HDP ve geleneğinden geldiği partilerin partililerinin, çeşitli şehirlerdeki, eylem ve gösterilerinde Türk Bayrağının yere atıldığı, yakıldığı ve indirildiğine hep şahit olageldik.

En son, HDP’nin Avrupa’da yaptığı miting ve salon toplantılarında başka ülkelerin bayrakları olmasına rağmen, Türk Bayrağı’nın yer almadığı görülmüştür.

Tüm bunlar; HDP’nin, ipi dış güçlerin elinde olan PKK terör örgütünün boyunduruğu altında olduğunu göstermektedir.