Önceki yazımda, “Oryantalist güdümlü adamlar oryantalistlerce tahrif edilen, Hadis-i Şerifleri kullanarak Hadis-i Şerifleri dolayısıyla Efendimiz(sav)’i sıradanlaştırmaya yani itibarsızlaşmaya çalışmaktadırlar” ifadesine yer vermiştim...

Önceki yazımda, 'Oryantalist güdümlü adamlar oryantalistlerce tahrif edilen, Hadis-i Şerifleri kullanarak Hadis-i Şerifleri dolayısıyla Efendimiz(sav)'i sıradanlaştırmaya yani itibarsızlaşmaya çalışmaktadırlar' ifadesine yer vermiştim.

Bu ifademin temel gerekçelerini somut örneklerle açıklamaya çalışacağım.

Efendimiz(sav)'i devre dışı bırakma İngiliz-Yahudi projesi olup yerli işbirlikçileri ile bu emellerini gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar.

Nihai olarak bunu başaramayacak olsalar da milyonlarca Müslümanın kafasına şüpheler sokarak imandan edeceklerini çok iyi bildikleri için faaliyetlerine devam ediyorlar.

Bugün bu acı gerçeğin yansımalarını her yerde görüyoruz. Toplumun kahir ekseriyetinin dini alt yapısı zayıf olduğu için her söylenene söyleyenin kim olduğuna bakmadan, araştırmadan inanıyorlar.

Allah(cc);

'Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz. Sonra yaptığınıza pişman olursunuz.' (Hucurat, 6) buyurarak inananları uyarmaktadır.

Bazı televizyonlar yukarıdaki Ayet-i Kerimede açıklanan kişileri sürekli yayınlarına çıkararak oryantalistlerin değirmenine su taşımaktadırlar.

Normal şartlarda bu adamlar izlenmez; ancak, bunların densizliklerini ortaya koymak için videolarını izlemek durumunda kalıyorum.

Ben de bu adamların zerre kadar kıymeti yok; ancak, bunların etkisinde kalan ahmakların uyanmasına vesile olabilirim düşüncesiyle ara ara yazılarıma konu ediyorum.

Bu adamlardan biriyle Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir SİFİL hoca televizyonda bir programa çıktılar.

Allah(cc) razı olsun Sifil Hoca Hadis-i Şeriflerle ilgili ahkam kesen bu adamın ne kadar boş ve cahil biri olduğunu ortaya koydu, tabii anlayanlara!

-İlmi seviye mi?

Ne ilmi seviyesi ya, normal insani seviye bile ayaklar altında! Adam ilmi bir tartışmaya çıkıyor ama nerde, tam bir şaklabanlık!

Yanında bir kavanoz idrar renginde su, Acve Hurması ve fare zehri getirmiş ilim değil, şov yapıyor!

Dedim ya, adamların gerçeklerin açığa çıkması gibi bir dertleri yok!

Çok dile getirdikleri 'Kertenkelenin Öldürülmesi' ile ilgili Hadis-i Şeriften bahsedeceğim. Hadis-i Şerifin nasıl değiştirildiğini somut olarak göreceğiz.

Allah(cc) razı olsun İhsan ŞENOCAK hoca, Hadis-i Şeriflerin oryantalistlerce değiştirildiğini, sitelerinde yer aldığını, malum kişilerin buradan alarak konuştuklarını söylemekte ve orijinal metinleriyle gerçeği ortaya koymaktadır.

Fatih Altaylı'nın programına katılan üç kişiden en hoca görüneni şöyle diyor:

'Kertenkeleyi bir vuruşta öldürene yüz şehit sevabı nasıl oluyor, kertenkelenin suçu ne burada? Bu da rivayet işte bu da hadis! Kertenkele düşmanlığı babanızdan mı kaldı sizin, buyurun nasıl ele alacaksınız…'

Bunlar 'Kertenkeleyi bir vuruşta öldürene yüz şehit sevabı var…' diyerek Hadis-i Şerifin aslını görmüyor görmek istemiyorlar.

Seviyeyi gördünüz değil mi? 'Kertenkele düşmanlığı babanızdan mı kaldı sizin' diyor.

Şimdi azıcık düşünelim:

Hiçbir bilgisi olmayan birine 'Kertenkeleyi bir vuruşta öldürene yüz şehit sevabı var' Hadis-i Şerif desen o kişi ne der?

-Hiçbir şey demese bile kafasında bir şüphe oluşmaz mı?

Ayet-i Kerimenin gereği Hadis-i Şerifi söyleyen kişilerin güvenirliğine elbette ki bakar araştırırım; ancak, Efendimiz(sav)'in adının geçtiği yerde şüphe duymayı düşünmeden aklıma yatsa da yatmasa da 'Peygamber Efendimiz(sav) söylediyse hiçbir tereddütte mahal bırakmadan öper başıma koyarım'!

Ancak, birçok insanda şüphe oluştuğunu görüyorum. Çünkü, herkesin içinde bulunduğu manevi hassasiyet ve bilgi durumu aynı olmayabiliyor.

Ebu Hüreyre(ra)'nin rivayetinde Efendimiz(sav):

"Kim keleri ilk darbede öldürürse ona yüz sevap yazılır. İkinci vuruşta öldürürse daha az kazanır. Üçüncü vuruşta ise bundan da az sevap kazanır." (Müslim, Ebu Davud, Tirmizî)

Hadis-i Şerifin orijinali bu. Dikkat ettiyseniz 'yüz sevabı', 'yüz ŞEHİT sevabı' olarak değiştirmişler.

Kelimeler üzerinde durmayacağım, İhsan ŞENOCAK hocanın orijinal metin üzerinden yaptığı açıklamaya kısaca değineceğim.

1-Çölde yaşayan bu kertenkele bizim bildiğimiz zararsız bir hayvan değil; bir insanın ölümüne sebep olabilecek kadar zehirli.

Sizin çocuğunuzu veya kendinizi zehirli bir hayvan; yılan, kertenkele, örümcek vs. zehirlemek üzere geliyor ve birisi bu durumu görüp o hayvanı öldürüyor.

-Siz o kişiye niye o hayvanı öldürdün diye kızar mısınız yoksa 'Allah razı olsun mu' deresiniz?

2- Burada hayvanın bir vuruşta öldürülmesinin sevabının çok olması, eziyet vermeden ölmesini sağlamak içindir.

3-Zararlı diye her hayvan öldürülmez; öldürülme şartları oluşmuş ve başka çare de yoksa öldürülür. İnsanlar kertenkele veya başka zararlı hayvanları babasından miras kaldığı için öldürmez(?)

Şimdi soruyorum;

Yukarıda ki Hadis-i Şerifte anlaşılmayacak ne var Allah(cc) aşkına?

Birçok Hadis-i Şerifi kafalarına göre yorumlayarak insanları yanlış yönlere sevk ediyorlar.

Gelecek yazımda evde köpek besleme üzerinde duracağım.