15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi deyip geçmemek lazım. Çünkü Türkiye adeta direkten döndü!

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi deyip geçmemek lazım. Çünkü Türkiye adeta direkten döndü!

Eğer darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, şimdi bir iç savaşı yaşıyor olacaktık!

İşte bu yüzdendir ki Tükiye’nin FETÖ’cü yapılanmaya karşı yurtiçi ve yurtdışında başlattığı mücadelenin hız kesmeden devam etmesi gerekiyor.

Bu sadece Hükümetin ya da Cumhurbaşkanının tek başına vereceği bir mücadele de değil.

Türkiye’nin tüm siyasi partileri, STK’ları ve iş dünyası örgütleri başta olmak üzere bu mücadeleye topyekun destek vermesi gerekiyor.

Bu noktada CHP’ye de büyük bir görev düşüyor. Çünkü, yıllardır sürdürülen algı operasyonu nedeniyle özellikle Batıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Hükümetlerine karşı bir türlü aşılamayan bir önyargı var.

Bu ön yargı öyle bir safhaya ulaştı ki, Batı 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimini dahi bir senaryo olarak okuyabildi.

Tabii Batıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümete karşı oluşan olumsuz önyargıda, başta FETÖ olmak üzere CHP’nin de büyük bir payı var.

CHP’nin en azından FETÖ’cü darbe girişiminin ciddiyetini ve bu yapının sadece Türkiye için değil dünya için de çok büyük tehlike oluşturduğunu Batıya anlatması gerekiyor.

Ancak CHP, bırakınız FETÖ’cü terör örgütünün gerçek amacını Batıya anlatmak, Türkiye kamuoyuna anlatmak konusunda dahi bir sorumluluk üstlenmiyor.

Hatta tam tersini yapıp sanki gözaltına alınanlar FETÖ’cu yapılanmaya yardım edenler değil de, masum insanlarmış gibi söylemlerde bulunuyor.

Bunun son örneğini Adana’da gördük. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adana mitinginde, FETÖ’cü yapılanmaya destek oldukları gerekçesiyle tutuklanan kimi gazetecilerin isimlerini tek tek okuyarak destek verdi.

Davanın devam etmesine rağmen, Kılıçdaroğlu’nun, sanki bu insanlar suçsuzmuş gibi davranmasını anlamak mümkün değil!

Zaten hep yazdım, yazmaya da devam edeceğim; CHP’nin ne bu ülkeye, ne de kendisine bir gram dahi faydası yok.

CHP, Kılaçdaroğlu’nun liderliğiyle birlikte halkın gözünde de güvenirliliğini yitirdi. Olumlu, olumsuz ayrımı yapmaksızın hükümetin yaptığı her icraatı, eleştirmenin dışında bir işlevi de yok…

Biliyorsunuz Aladağ’daki yurt yangını Türkiye’yi yasa boğdu, yüreğimiz yandı, kolay değil 12 gencimiz hayatını kaybetti.

CHP heyeti sözde bu yangını protesto etmek için Aladağ’a gidiyor. Ama nasıl gidiyor biliyor musunuz, şarkılar türküler eşliğinde eğlene eğlene!..

Halk her geçen gün CHP’nin ikiyüzlülüğünüzü daha iyi anlıyor. Bu yüzden de yapılan son anketlerde CHP’nin oyu giderek eriyor.