CHP’nin başına kaset operasyonuyla gelen ve o gün büyük umutlar dağıtan Kılıçdaroğlu genel başkan sıfatıyla girdiği her seçimi kaybetti.

CHP’nin başına kaset operasyonuyla gelen ve o gün büyük umutlar dağıtan Kılıçdaroğlu genel başkan sıfatıyla girdiği her seçimi kaybetti.

Yine hüsran yine kongre

Kaybedilen her seçim sonrasında parti içi muhalefet, sonuçlardan parti yönetimini sorumlu tutup partinin liderini ve yönetimini alaşağı etmek için partiyi kongreye götürmesi adeta bir gelenek halini aldı. Her seçimde sandıktan büyük bir hüsranla çıkan CHP'ye bundan dolayıdır ki kurultaylar partisi de denilir.

Kurultaylar partisi dedik ya CHP için. Zira CHP hafta sonu bir kez daha kongreye gidiyor. CHP'nin yeni dönemini anlatmak için CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge'ye katılan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP'nin geleceğini konusunda yaptığı açıklamaları izleme fırsatım oldu.

Engin Altay, CHP’nin başarısızlığı konusunda öz eleştiri yapılması gerektiğinden dem vurarak, “Bu toplum Menderes’e Özal’a, Demirel’e, Erdoğan ve Davutoğlu’na verdiği gücü İnönü’ye, Ecevit’e Baykal’a vermedi. 65 yıl boyunca CHP’de iyi yetişmiş insanlar, genel başkanlar geldi gitti ama biz buna rağmen iktidar olamadık” diyerek nerede hata yaptıklarını hala anlamamış bir şekilde dövünüp duruyor.

65 yıldır iktidar yüzü göremeyen işin en garip yanı ise neden iktidar olamadıklarını hala anlamayan CHP yönetimine yardımcı olup, yıllar yılı hayallerini süsleyen daha çok yıllar da süslemeye devam edecek iktidar isteklerine ulaşmaları için CHP'nin kendini tepeden tırnağa değiştirmesi lazım. Zira parti toplum nezninde bir hayli sabıkalı. Hiç bir zaman halkın partisi olmayı başaramayan CHP'ye halk neden mi destek vermiyor?


Baykal’ın rozet taktığı çarşafı CHP’li kadınlar yırttı

Deniz Baykal, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde öncesinde İstanbul Eyüp'te partisine katılanlar arasında yer alan çarşaflı kadınlara rozet takarken, CHP'li kadınlar Mersin'de il kadın kolları başkanlığında bir araya gelip çarşaf yırtma töreni yaptı.

CHP’nin ikinci adamı Hz. Muhammed’e (S.A.V) hakaretler yağdırdı kimsenin gıhı çıkmadı


CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav da Hz. Muhammed'e (sav) ve hac ibadetine çok alaycı bir yaklaşımda bulundu. CHP'li Sav 'Bakarsın Muhammed orada bırakmaz seni. Buraya göndermez. Sen yine de şey yapma' sözleriyle skandala imza attı. O dönemde CHP'nin ikinci adamı olan Sav'a partiden eleştiri dahi gelmedi.


Kılıçdaroğlu toprağına kol kanat gerdi

CHP Tunceli eski Milletvekili Hüseyin Aygün "Bütün katliamlarda bence Hem Anadolu'da hem de Ortadoğu'da İslam bayrağı sadece kan ve göz yaşı getirmiştir. Bir yalandan ibarettir." diyerek İslam’a hakaretler yağdırırken Kılıçdaroğlu toprağı Aygün’e hep kol kanat gerdi.


CHP’li Tezcan’a göre, besmele ile derse başlamak çağdaşlığa aykırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “3- 6 yaşındaki miniklere yönelik talepleri akıl alır gibi değil. Derslere besmele ile başlanmasının istenmesi çağdaş ve laik eğitime aykırı." olduğunu ifade ederken de yalnız değildi çünkü o cenahtan koro halinde anyı sesler yükseliyordu.

CHP din dersi düzenlemesinin iptali için AYM’in kapısını çaldı

CHP 4+4+4 yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde "Ortaokullarda zaten “Din Dersi”, “Hz. Muhammed’in Hayatı”, “Kur’an-ı Kerim” dersleri konularak, öğrencilere yeterince dini eğitim verilirken, imam hatip ortaokullarının açılması çocukarın dini öğrenmelerini değil, koşullandırılmalarını sağlamayı amaçladığını, bunun da çağdaş bilim ve eğitim esaslarına aykırılık oluşturduğunu dile getirildi. Kamuoyu CHP’nin bu ve buna benzer tavırlarından dolayı CHP’nin dine bakışı bir kez daha net anlamış oldu.

Türkiye’yi Putin’e şikayet etti Kılıçdaroğlu sahiplendi

CHP milletvekili Eren Erdem, Rusya ile ilişkilerin gerildiği günlerde Rus televizyonuna verdiği demeçte, 2013 Ekim'inde Suriye'de Guta kasabasında Bin 800 kişinin hayatını kaybettiği katliamda kullanılan sarin gazını Suriye'ye Türkiye'nin verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi suçlayan Erdem’i “Hiçbir milletvekilimizi kimseye yedirmeyiz" diyerek sahip çıktı.

PKK’nın kazdığı hendekleri savundu

Güneydoğu'da bazı ilçelerde hendek kazıp halkı katleden, cami, okul, hastane yakan teröristlere karşı asker ve polisimizin amansız bir şekilde yaptığı operasyonları görmezden gelen bunun yerine yerine “Doğuda katliam ve zulüm vardır” demeyi tercih eden CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, "Savaşın da bir kuralı olduğunu ancak bugün Kürdistan’da savaş hukuku işleniyor' diyerek Türkiye'nin birlik ve beraberliğine göz dikenleri haklı çıkartan imalarda bulunuyor. Bununla da yetinmeyen Otlu, “Doğuda katliam ve zulüm vardır. Biz nasıl Gezi’de yan yana durduysak, bu zulmün karşısında da yan yana, omuz omuza duralım. Barikatta da, alanda da, faşizme karşı omuz omuza duralım" açıklamasında bulundu.

Hendek kazan PKK’lılar ‘arkadaşım’ oldu

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da hendek kazanlara ve barikat kuranlara seslenerek "Barikatları kuran arkadaşlara diyorum ki lütfen vasiyeti yerine getirin." dedi.


Hiç olmazsa milli davalarda bari…

Türk hava sahasını ihlal ede Rusya'ya ait uçağın düşürülmesi konusunda ise mili davadır Kılıçdaroğlu bu kez hükümetin yanında yer alır diyenler hayal kırıklığına bir kez daha uğradı. Zira CHP lideri, uçağın düşürülmesi meselesinde hükümeti suçlu bulurken Rusya'ya ise eleştirecek tek bir söz söylemedi.

Listeyi uzatmak bir hayli mümkün. Şundan emin olunuz ki yazmaya kalksan listenin sonu gelmeyecektir.

Dil başka kalp başka söylüyor

Diyeceğim o ki CHP, ülkenin gerçek temsilcileri olan halkın boyasıyla boyanmadığı sürece feriştahı gelse bu partiyi iktidar yapamaz. Yüz senede geçse bin senede geçse bu asla değişmeyecektir. Eski CHP artık yok denilsede CHP'de çoğunluğun dili başka kalbi başka söylüyor. Dil ile kalp hakikatte birleşmezse 'eski CHP' ile 'yeni CHP' söylemlerinin halkın nezninde bir karşılığı olmaz. Nitekim sandık sonuçları da olmadığını gösterdi.