Kim ne derse desin ben Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde Türkiye’nin her alanda vitesi artıracağı, ekonomide daha hızlı bir büyüme sürecinin yaşanacağına inanıyorum.

Kim ne derse desin ben Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde Türkiye’nin her alanda vitesi artıracağı, ekonomide daha hızlı bir büyüme sürecinin yaşanacağına inanıyorum.

Neden mi? Nedeni gayet basit; 11 yıllık Ulaştırma Bakanlığı döneminde 255 milyar dolarlık yatırıma imza atan bir siyasetçiden bahsediyoruz…

Üstelik altına imza attığı projeler öyle eften püften değil, dünyaya parmak ısırtacak mega projeler…

Kolay değil; 18 bin kilometreye yaklaşan bölünmüş yoldan, Yüksek Hızlı Tren hatlarından, 26 yeni havalimanından ve 34 milyondan 182 milyona ulaşan yolcu sayısından bahsediyoruz.

Ya mega projeler?

İstanbul'un Asya ve Avrupa yakaları denizaltından demiryolu ile birbirine bağlayan Marmaray,

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı,

Bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak 3. Boğaz Köprüsü,

Bitme aşamasına gelen ve İstanbul’un iki yakasını denizin altından birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli,

Açılmak için gün sayan dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü,

3G'den sonra 4.5G’ye geçen mobil iletişimde teknolojisi…

Dahası da var; çalışmaları başlayan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi,

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi…

Ayrıca yeni kabine de Başbakan Yıldırım’ın hızına ayak uyduracak yeni bakanlar da var.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, belediye başkanlığı dönemindeki başarılı çalışmalarını yeni görevinde de sürdüreceğini düşünüyorum.

63. Hükümetin enerjik, çalışkan ve özel sektör ile iyi diyalogları olan Nihat Zeybekci’nin yeniden Ekonomi Bakanı olarak atanması da doğru bir karar.

Zeybekci’nin geri dönmesi, ihracatın önünün açılmasının yanı sıra, yeni teşvik sistemine geçileceğinin de ilk habercisi olabilir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına getirilen Ahmet Arslan ise Yıldırım’ın en yakınında olan ve en çok güvendiği isimlerden biri…

Özetlersek; bu kabine ile ekonomi yeni bir ivme kazanabilir. Merkez Bankası’nın da faiz indirimleriyle özel sektöre ucuz kaynak sağlama politikası güttü bir ortamda büyüme hızı yeniden yüzde 5’lere ulaşabilir.

Bekleyip göreceğiz.