Fenerbahçe’de kadro planlaması ve yapılacak yeni transferlerde düğümün çözümü Attila Szalai olmuş durumda.  Özellikle İngiltere Premier Lig’den çok sayıda talibi olan Attila Szalai için resmi teklifler gelmeye ve teklif getiren kulüpler ile de pazarlıklar tam bir strateji oyunu niteliğinde devam ediyor.

Fenerbahçe'de kadro planlaması ve yapılacak yeni transferlerde düğümün çözümü Attila Szalai olmuş durumda. Özellikle İngiltere Premier Lig'den çok sayıda talibi olan Attila Szalai için resmi teklifler gelmeye ve teklif getiren kulüpler ile de pazarlıklar tam bir strateji oyunu niteliğinde devam ediyor.

Szalai'nin satılma ihtimali, kalma ihtimalinden çok daha fazla gibi görünüyor artık. Son olarak West Ham United'in resmi teklif ile gelmesi sonrasında, Fenerbahçe kurmayları gelen teklifleri yükseltmeye çalışıyor. Masadaki en yüksek teklif an itibarıyla 13 Milyon Euro ile West Ham United'ın teklifi. Fenerbahçe ise bu satıştan minimum 15 Milyon Euro gelir elde etmeyi hedefliyor. Attila Szala'nin olası satışı için önceden hamlesini yapan Fenerbahçe Luan Peres'i kadrosuna katmıştı. Yedek bir sol stoper için 5.5 Milyon Euro verilmiş olması, aslında Atilla Szalai'nin satılacağının şifresi niteliğindeydi. Luan Peres'in şimdiye kadar oynadığı maçlarda sol bek olarak görev yapmış olması aslında oyuncunun birden fazla mevkide görev yapabildiğinin göstergesi. Jorge Jesus, Ezgjan Alioski transferini ısrarla istedi, çünkü Ferdi Kadıoğlu'nu daha çok ön alanda kullanmak istiyor. Bu denkleme baktığımızda; Fenerbahçe'nin sol beki Ezgjan Alioski, Sol stoper mevkisinde Luan Peres, Ezgjan Alioski'nin önünde ise Ferdi Kadıoğlu olacak gibi görünüyor. Bu kurguda ön alanda oynayacak oyuncuların da çokluğunu düşündüğümüzde Diego Rossi'nin de satışı gündeme gelecektir.

Düğümün Çözümü Attila Szalai'de!

Bu denklemi kurduğumuzda, Atilla Szalai'nin satışından elde edilecek yaklaşık 15 Milyon Euro, Diego Rossi, Pelkas, Marcel Tisserand, Berisha satışları, Novak, Lemos, Caulker, Meyer gibi oyuncuların satışı ve/veya ayrılmasıyla doğacak bütçeye baktığımızda, Fenerbahçe'nin yaklaşık 20 Milyon Euro'dan fazla bir bütçesi olmuş olacak. Bu rakam ile hem bir kaliteli bir sağ stoper hem de santrafor eksiğini tamamlamayı hedefliyor Fenerbahçe. Maaş bütçesinde açılabilecek hareket alanı ile de kiralık veya bonservisi elinde olan bir santrafor daha alınması gündemde. Dolayısıyla Atilla Szalai transferi düğümün çözümü olmuş olacak.

Attila Szala'nin satılmaması durumunda ise; Sadece Rossi, Pelkas, Berisha'nın satışından doğacak bütçe ile sadece tek atımlık kurşunu oluyor Fenerbahçe'nin. Bu bütçeyi santrafor için kullanırsa, sağ stoper için kiralık yada bonservisi elinde bir alternatife gidilecek gibi görünüyor.

Yukarıdaki iki senaryodan henüz hiçbirinin yaşanmamasından dolayı da, Fenerbahçe kurmayları iki ihtimale göre de planlarını yapmak durumunda. İsmi çokça gündeme geliyor olsa da Roma ile anlaşan Belotti ihtimali yok denilecek kadar az. Roma kadrosunda yer açmaya çalışırken Belotti cephesi Roma'yı bekliyor. Bir yandan da menajeri piyasayı sıcak tutuyor diyebiliriz. Attila Szalai satışı sonrasında Maxi Gomez ismi hala en sıcak isim gibi durmakla birlikte oyuncu için Valencia kulübüyle görüşmeler sürüyor. Batshuayi için kiralık görüşmeleri sürerken bir yandan da Aboubakar için zemin aranmaya devam ediliyor. Chelsea, Batshuayi'yi bonservisiyle göndermek istemesi ise kiralık formülünün önünü tıkayan unsur durumunda. Fenerbahçe ise, 2023 yılında sözleşmesi sona erecek bir oyuncu için yüksek bonservis bedeli ödemek istemiyor.

Tüm bu transfer operasyonu için bu hafta kritik viraja giriliyor. Gidenler açısından yoğun geçmesi beklenen bu hafta biraz daha taşların yerine oturmasına şahit olabiliriz.