15 Temmuz darbe girişimi saat kaçta başladı?

Soru bu…

Saat dokuzda diyenler olacaktır, dokuz buçuk, hayır-hayır onda başladı diyenler…

Söylenenlerin ve tahminlerin hiç biri doğru değil…

Doğru olan şu ki 15 Temmuz darbe girişimi yıllar önce başladı.

15 Temmuz gecesi yıllar önce başlayan darbenin son evresiydi…

15 Temmuz darbe girişimi Ergenekon-Balyoz Davalarında ilk asker sabah erken saatlerde gözaltına alındığında başladı. Gerçek olan bu…

14 Temmuz günü örgüt mensubu sözde askerler bir araya gelip “Yarın bir darbe yapalım mübarekler” demediler.

60 Darbesi için denilir ki, bu darbe çalışmaları Demokrat Parti iktidara geldiği günden itibaren başlar ve özelliklede 1955 yılına gelindiğinde darbe çalışmalarına hız verilmiştir.

Ama 60 Darbesinin ki çalışmadır, 27 Mayıs günü için hazırlıktır; 15 Temmuz için ise Ergenekon-Balyoz sözde davaları o geceye hem bir hazırlık hem de darbeye bir başlangıçtır.

15 Temmuz gecesiyle ilgili göz ardı edilen bir gerçek var ki ordu içerisinde darbecilere karşı duran çok sayıda subay, astsubay ve uzman vardı. 15 Temmuz darbe girişimi hem gerçek askerlerin karşı durması, hem de halkın direnmesiyle son buldu. Buradan hareketle bir düşünülse ya, eğer örgüt Ergenekon-Balyoz davalarıyla bir çok gerçek askeri tasfiye etmeseydi 15 Temmuz gecesi dışarıya çıkabilir miydi, burnunu kışladan dışarıya uzatabilir miydi?

Örgüt, o gece burnunu kışladan dışarıya uzatabildiyse, hainliğini ancak bu kadar başarabildiyse bunu Ergenekon-Balyoz davalarında gerçek askerlerin bir kısmını tasfiye etmesine borçludur.

Şu halde demek ki 15 Temmuz gecesi üç-dört yıl süren bir süreçtir.

15 Temmuz darbe girişiminin son günüdür.