Umre ziyaretleri Umre'yi ziyaret etmek isteyen kişilerce istedikleri zaman gidilip görülebilmektedir. Umre'ye gitme durumu sadece haccın far olduğu Arife gününde ve 4 gün süren Kurban Bayramı ile birlikte 5 günlük umre ziyareti yapmak mekruhtur. Çünkü bu belirtilen günler hac görevlerinin yapıldığı günlerdir.

Umre'ye ne zaman gidilir diye bir planlama yapıldığında şöyle bir sıralama karşımıza çıkabilmektedir; Öğrenciler ve öğretmenler için okulların kapalı olduğu, eğitim sorumluluklarının olmadığı yaz tatili dönemlerinde umreye gitmek en uygun zaman olarak belirlenmektedir. Elbette ki çocukları ile birlikte umre ziyareti yapmak isteyen yetişkinler içinde en ideal umre ziyaret dönemi okulların kapalı olduğu dönemlerdir. Çalışan kesimler için en uygun umre ziyaret dönemi yıllık izinlerini kullandıkları dönemlerdir. Ramazan Bayramının hafta sonu ile birleştiği dönemlerde oluşan uzun tatil dönemi de umre ziyareti için en ideal dönem olarak dikkat çekmektedir.

Emekli olan vatandaşlar için ise sağlık sorunları olmadığı sürece kendileri için en uygun zamanlarda umreye gidebilirler. Umre ziyareti ne zaman ve hangi dönemde yapılırsa yapılsın faziletli bir ziyarettir. Ancak umre ziyaretinin yapılacağı en uygun zamanın Ramazan Umresi olduğu söylenebilir. Ramazan umresinde hem kutsal topraklar ziyaret edilmiş olur hem de kutsal topraklarda oruç vazifesi yerine getirilebilir ve Ramazan ayı tüm ibadetleri büyük bir huzur ve sükûn içerisinde yerine getirilebilir.