Sağlık Bakanlığı'mızın dünya üzerinde göçe zorlanmış, zulme maruz kalmış Müslüman kardeşlerimiz için; Bangladeş'te kurduğu Sahra Hastanesi'nde ve Suriye sınırında kurulan seyyar hastanelerde özveri ile çalışan hekimlerimizden yalnızca biri Dr. Rıdvan Ekici.

Ülke olarak ve Türk hekimleri olarak amaçlarının hiçbir zaman reklam yapmak olmadığını vurgulayan Dr. Ekici; "Devletimiz yaptığı her yardımı, vicdani sorumluluk olarak yapıyor. Diğer ülkelerin önceliği reklam ve gösteriş! Hastalar bizim Müslüman olduğumuzu ve Türkiye'den geldiğimizi duyduklarında Türk Hastanesi'nde tedavi olmak istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan ismini duyduklarında güven duyuyorlar." dedi.


BEBEĞİMİN İSMİ “RECEP TAYYİP” OLSUN


Sağlık Bakanlığı'nın, Bangledeş’inCoxBazar bölgesindeArakanlı Müslümanlar için kurduğu Sahra Hastanesi’nde başhekimi yardımcısı olarak görev yapan Dr. Rıdvan Ekici, sezeryanla doğan ilk bebeğe Recep Tayyip Erdoğan isminin verildiği ânı şöyle anlattı;

"İlk sezaryen doğumumuzdu. Annesine "İsmini koyun!" dediğimizde annesi “Recep Tayyip ismini koymak istiyorum!” dedi. Yaşar Hocamız vardı doktor, genelde çocukların kulağına o okurdu. Annenin isteği üzerine bebeğe “Recep Tayyip” ismini verdik. Ondan önce de normal doğum bir bebeğimiz olmuştu. Onun adını da “Muhammet” koymuştuk."

BU MESLEK GÖNÜLLÜLÜK MESLEĞİ


Dr. Rıdvan Ekici, doktorluğun bir gönül mesleği olduğunun altını çiziyor ve göçe zorlanılan, tıbbi yardıma ihtiyacı olan Arakan Halkını, Müslüman bir Türk Milleti olarak görmezden gelmememiz gerektiğini şu sözlerle vurguluyor;

"6 yıl tıp okudum, 2 yıl sağlık yüksek lisansı yaptım. Bu birikimleri kullanmak gerekiyor. Ben birikimlerimi Suriye gibi ülkelerde devlet eliyle hizmet vererek kullanmak istedim. İnanılmaz kötü vaziyetteler, berbat halde yaşıyorlar. Bazıları ‘Türkiye’deki insanların ihtiyacı yok mu?' diyor. Türkiye’nin ihtiyacı bin ise onların bir milyon. Bu kıyaslanabilir mi? Ki bizim Müslümanlık gibi bir bağımız var. Görmezden gelemeyiz. Hele ki bir doktorun yapmaması gereken bir şey. Bu meslek gönüllülük mesleği."

Başbakanlık Acil Durum ve Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Sağlık Bakanlığı'nın CoxBazar bölgesinde kurduğuSahra Hastanesi, binlerce Arakanlıya şifa ve umut kapısı oldu. Doktor, hemşire ve sağlık teknisyenlerinin gönüllü olarak çalıştığı hastane; yoğun bakım, kadın doğum, genel cerrahi, ortopedi, anestezi ve çocuk acil gibi bölümlerden oluşuyor. Gönüllü personelin, Sağlık Bakanlığı'nı ve Türkiye'yi temsilen çalıştığını aktaran Ekici, günde ortalama 1000 hastaya bakıldığını ve TİTA'nın her gün 20.000 kişiye yemek verdiğini sözlerine ekliyor.


Fatma Tüz Zehra Babürşah / İstiklal