Yapımcı Cemil Yavuz, "Seyircinin, özellikle TRT'de yayınlanan 'Diriliş' ve 'Filinta'dan sonra dönem algısı iyice gelişmeye başladı. Belki biz de onun rüzgarından biraz faydalandık." dedi.

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 film, bugünden itibaren her perşembe TRT 1'de yayımlanacak.

Bugün ilk olarak, senaryosunu Adana'da yaşayan grafiker Ramazan Ekmekçi'nin yazdığı "Saruhan" filmi izleyiciyle buluşacak.

Filmin yönetmeni Emre Konuk AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok özenle çalıştıklarını ve ortaya sinema filmi tadında bir iş çıktığını dile getirdi.

"Saruhan" filminin, 17. yüzyılda geçtiğini aktaran Konuk, "Bir handa işlenen cinayetin peşine düşen defterdar katibi Selim'in, müttefiki Kadı ve yardımcısı yeniçeri ağasıyla birlikte katili arama hikayesi." ifadelerini kullandı.

Senarist Ramazan Ekmekçi ise filmde çok büyük bir komployu işlediklerini ve filmin esas temasının adalet olduğunu kaydetti.

Ahmet Mümtaz Taylan ve İlker Kızmaz başrolde

Filmin yapımcılarından Cemil Yavuz da daha önce "Çırağan Baskını" ve "En Uzun Yüzyıl" isimli dönem işlerini yaptıklarını ifade etti.

Dönem filmi ve ağır bir hikaye olmasından dolayı iyi oyuncularla çalışmak gerektiğini bildiren Yavuz, oyuncuların çekimler sırasında uyum içinde çalıştığını anlattı.

Kerim Ayyıldız ve Taha Ekinci'nin ortak yapımcısı olduğu film, gelecekte padişah olacağı kesinleşmek üzere olan Şehzadenin, Saruhan sancağına doğru yola çıktığı sırada, Saruhan'ın önemli kişilerinden Salih Ağa'nın oğlu Yusuf'un bir handa öldürülmesi üzerine gelişen olayları konu ediniyor.

Yaklaşık 100 dakikalık filmde, İlker Kızmaz, Ahmet Mümtaz Taylan, Yurdaer Okur, Sinan Tuzcu, Hakan Kurtaş, Oya Okar ve Sümeyra Koç, Mehmet Emin Kadıhan gibi isimler rol alıyor.

"Saruhan", bu akşam 20.00'de, TRT 1 kanalındaki "Ev Sineması" kuşağında izlenebilecek.