Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği füze saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti, 5'ten fazla kişi de yaralandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürüyor. Başkent Kiev'i hedef alan Rusya, 9 katlı bir apartmanı ve anaokulunu vurdu. Ukrayna Polis Şefi Ihor Klymenko, ülke medyasına yaptığı açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 5'ten fazla kişinin ise yaralandığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da, 'Rusya yeniden Kiev'i vurdu. Füzeler bir apartmana ve anaokuluna zarar verdi' açıklamasında bulundu.

Rus ordusunun bu sabah Ukrayna'nın başkenti Kiev'e füze saldırısı düzenlediği ve 7 yaşındaki kız çocuğunun yıkılan apartmanın enkazından kurtarıldığı açıklandı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko yaptığı açıklamada, 'Shevchenkivskyi semtindeki bir apartmanın enkazından 7 yaşındaki bir kız çocuğu kurtarıldı. O yaşıyor. Arama kurtarma ekipleri şimdi annesini kurtarmaya çalışıyor" dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in işlek bir bölgesinde iki bina füzelerle hedef alındı. Kiev Belediye Başkanı, saldırı sonucu bir binanın kısmen yıkıldığı ve enkazında kalanlar olduğunu söyledi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya'nın bu sabah erken saatlerde Ukrayna başkentine saldırdığını ve en az iki konut binasının vurulduğunu söyledi.

Saldırı sonucu kısmen yıkılan dokuz katlı binada yangın çıktığını belirten Klitschko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Enkazın altında insanlar var" dedi.

The Guardian muhabiri Lorenzo Tondo da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kiev'e trenle yeni geldik ve tren istasyonundan çıkar çıkmaz kent 4 füzeyle vuruldu" dedi. Saldırıya uğrayan bölgenin birçok restoran ve kültür merkezine ev sahipliği yapan işlek bir yer olduğu belirtti.