Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bütün Müslümanlara arzu, istek ve tutkularını gözden geçirme çağrısında bulunarak şu açıklamayı yaptı:"Gelin bu gece bizi bizden uzaklaştıran bütün (regaibimizi) istek, arzu ve tutkularımızı gözden geçirelim. Rağbetimiz başkaca hiç bir şeye değil, sadece O'na olsun ki, her gecemiz Regaib olsun. İslam dünyasında akan kanın bir an önce durmasını, terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını diliyorum. Aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın ve bütün İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandil’ini tebrik ediyorum.

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle, İstanbul da her yaştan insan Regaip Kandilini idrak etmek için Eyüp Sultan Camii'ni doldurdu. Eyüp Sultan Camii'ne gelen insanlar için Eyüp Belediyesi tarafından kavurmalı pilav ikram edildi. Kandil gecesine özel olarak hazırlanan programı dinlemek isteyen vatandaşlar cami içerisini ve avlusunu dolup taşırdı. İlahilerin söylendiği ve duaların okunduğu programda eller semaya açıldı.

BÜTÜN ŞEHİRLERDE DULAR EDİLDİ

Regaip Kandil’inde, Ankaralılar ibadet etmek için camilere akın etti. Büyük küçük, yaşlı genç her yaştan insanın buluştuğu bu mübarek günde, eller dua için açıldı. Ankaralılar Regaip Kandil’inde başta Millet Camii, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Kocatepe Camii olmak üzere Ankara'nın büyük camilerine ilgi gösterdi.

Şanlıurfa'da, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar Balıklı göl bölgesindeki camilere akın etti. Bursa’da Regaip Kandili dolayısıyla. Vatandaşlar, Ulucami ve Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa yoğun ilgi gösterdi. Programda, ilahiler eşliğinde semazen gösterileri yapıldı.

CİZRELİLER HUZUR VE BARIŞ İÇİN DUA ETTİ

Regaip Kandili, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hz. Nuh Nebi Camii'nde de dualarla eda edildi. Yatsı namazının ardından düzenlenen özel programla kutlanan Regaip Kandil’inde cami dolup taştı.

Edirne de Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami, Regaip Kandili münasebetiyle doldu taştı. Kandili tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar Selimiye'ye akın etti. Tarihi cami doldu taştı. Cami içerisinde yer bulamayan cemaat, namazını ancak iç avluda kılabildi.

Elazığ'da Mübarek Regaip Kandili, başta İzzet paşa Camii olmak üzere tüm camilerde dualarla eda edildi. Vatandaşlar, namaz kılıp dualar etti. İzzet paşa Camii'nde de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehitler için mevlit okutuldu.

Giresun'da Kandil, başta Merkez Hacı Miktad Camii olmak üzere tüm camilerde dualarla eda edildi. Tekirdağ'da Tarihi Rüstem paşa Camii'ni dolduran vatandaşlar, okunan Mevlit-i Şerifi ve Kuran-ı Kerim'i dinledi.

Van’da Ulu Cami'ye giden Vanlılar, burada Üç Ayların başlangıcının habercisi olan Regaip Kandil’inde dua ettiler. Yozgat'ta Regaip Kandili coşkuyla idrak edildi. Akşam Yozgat Bilal Şahin Külliyesinde ise namaz sonrası vatandaşlara kandil simidi ve çay ikram edildi.

Antalya'da Regaip Kandili dolayısıyla Camiler ibadet etmek isteyen vatandaşlarla doldu taştı. Antalya'nın en eski camilerinden olan Murat paşa Cami’sine sığmayan Antalyalılar, namazı avluda kıldı.

Üç ayların gelişini müjdeleyen Mübarek Regaip Gecesinde polis haftasına denk gelmesi nedeniyle birçok cami de şehitler için mevlit okundu, vatandaşlara cami çıkışında değişik ikramlarda bulunuldu.