Terör örgütleri DHKP-C ve PKK'nın faaliyetlerine göz yuman, FETÖ temsilcilerine hamilik eden Almanya, Türkiye'ye yönelik tehditlerine bir yenisini daha ekledi. Berlin Ankara'yı Gümrük Birliği'ni iptal etmekle tehdit etti.

ÇAĞRILAR SONUÇSUZ KALDI

İncirlik ve Konya'daki askerlerini ziyaret etmek için Türkiye'den izin alamayan Berlin çıldırdı. Vatandaşlarına 'tatil için Türkiye'ye gitmeyin', iş adamlarına da ‘Yatırım planlarınızı gözden geçirin’ çağrısı yapan Almanya, bir sonuç alamayınca yeni tehditlere sarıldı.

GÜMRÜK BİRLİĞİ KARTI

Dün açıklama yapan Alman Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Katharina Dubel, Türkiye ile ilgili alınacak önlemlerin hala değerlendirildiğini söyledi. Dubel, “AB ortaklarımız ile Türkiye'nin Gümrük Birliği anlaşmasını genişletmenin mevcut durumda anlamlı olup olmadığını tartışıyoruz" dedi.

TEK GÜNDEMLERİ TÜRKİYE

Almanya Parlamentosu Savunma Komitesi Başkanı Wolfgang Hellmich de Türkiye’ye baskı yapılmasını istedi. Die Welt gazetesine konuşan Hellmich, “Konya bir NATO üssü. Bu müttefiklik mevzusu. Biz Türkiye'nin duruma göre keyfi karar vermesine bağımlı olmak istemiyoruz " diye konuştu.