Suudi Arabistan'da yeni yılın ikinci gününde çeşitli terör suçlarından hüküm giyen 47 kişi başları kesilerek idam edildi.

Arabistan'ın önde gelen Şii din alimi Şeyh Nemr Bakır en-Nemr'in idam edilmesini değişik düzeylerde yapılan açıklamalarla kınayan İran, Suudi Arabistan'ın Tahran'daki maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

ARABİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ATEŞE VERİLDİ
Ardından, İran'ın en büyük ikinci şehri Meşhet'te, idamları protesto eden bir grup şehirdeki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nu ateşe verdi. Sonrasında ise Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ateşe verildi.

HAMANEY 'İNTİKAM' DEDİ
İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Arabistan’daki idamlar için sert bir açıklama yaparak "İlahi intikam Suudi rejimini bulacak" dedi.

ARABİSTAN: İDAMLAR DEVAM EDECEK
Diğer taraftan ise Arabistan kanadından yapılan bir açıklamada 'idamların devam edeceği' duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü General Mansur El-Turki ve Adalet Bakanlığı sözcüsü Şeyh Mansur el-Gifari bugün gerçekleştirilen 47 kişinin idamıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. El-Türki bir soru üzerine, bugün gerçekleşen idamların son olmayacağını mahkemede devam eden davaların idam kararı ile sonuçlanması halinde infazların gerçekleştirileceğini söyledi.