Koronavirüse karşı elimizdeki en büyük silah olan aşılama hız kesmeden devam ediyor. Biontech aşısının ülkemize gelmesi ile birlikte aşılama kampanyası hızlandı. Peki, bu süreçte hamile kadınlar aşılanabilir mi? Bebekler için risk oluşur mu?

Uzmanlar, hamile kadınların enfekte olmamaları için gerekli bütün önlemleri almaları gerektiğini söylüyor. Bu önlemlerden biri de Covid-19 aşısı. Hamile kadınların kendilerini ve bebeklerini korumak için aşı olmaları gerektiği belirtiliyor.

Mevcut covid-19 aşılarının güvenli olduğunu belirten uzmanlar, hamile kadınlarında diğer tüm bireyler gibi aşılanması gerektiğini söylüyor. Tüm bireyler için geçerli yan etkiler elbette hamile kadınlar için de geçerlidir. Aşı yaptırdıktan sonra hafif ateş, enjeksiyon bölgesinde ağrı veya 1-3 gün boyunca kendini iyi hissetmeyebilir.

Kadın Doğum Uzmanı ve Jinekolog Sonal Kumta, gebe kadının covid-19 olduysa doğum yaptıktan hemen sonra aşılanması gerektiğini belirtti. Sözlerine Covid-19 aşıları da dahil olmak üzere herhangi bir aşının kadın veya erkek doğurganlık sorunlarına - hamile kalma sorunlarına - neden olmadığını ekledi.