Gana’nın enerji ihtiyacının büyük bir kısmını Dünyanın en büyük enerji gemi filosuna sahip Karadeniz holding sağlıyor. Gana Ulusal Petrol Şirketi (GNPC) Üst Yöneticisi Alexander Mould, Gana'nın elektrik ihtiyacının önemli bölümünün Karadeniz Holding'in geçen yıl ülkeye gönderdiği yüzer elektrik santralinden karşılandığını söyledi.

Afrika Petrol ve Enerji Konferansı (Africa Oil and Power Conference)" sonrası açıklamalarda bulunan Mould, Gana'nın elektrik ihtiyacının önemli bölümünün Karadeniz Holding'in geçen yıl ülkeye gönderdiği yüzer elektrik santralinden karşılandığını belirtti.

Türk enerji şirketlerinin Gana'ya elektrik üretim alanında önemli yatırımlar yaptığını, Gana'nın elektrik ihtiyacının önemli bölümünün Karadeniz Holding'in geçen yıl ülkeye gönderdiği yüzer elektrik santralinden karşılandığını belirten Mould, Türk şirketleri Gana da enerji yatırımı yapmaya davet etti.

Yüzer santralın doğalgazı Gana’dan

Yüzer santralin elektrik üretebilmesi için gereken doğalgazın da ülkenin milli petrol şirketi GNPC tarafından tedarik edildiğini ifade eden Mould, Karadeniz Holding'in bu yılsonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana'ya göndereceğini kaydetti.