HAZIRLAYAN: MÜGE BEZİRCİ

Dar gelirliler ile emeklileri ev sahibi yapmaya devam eden TOKİ inşa etmeyi hedeflediği 65 bin sosyal konutun 15 binini emeklilere ayırdı. İstanbul'dan ev sahibi olmak isteyen emekliler ise ayda 300 lira ödeyerek hayallerine kavuşacak.

  1. Havalimanı’na ilk uçak indi
  2. 2018 tarihinde tamamen açılması planlanan 3. Havalimanı'na ilk iniş yaptı.

İstanbul'un Yeni Havalimanı'na inen ilk uçaklar model uçaklar oldu. İGA'nın bu yıl ikinicisini düzenlediği İstanbul Liseler Arası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. . İstanbul Yeni Havalimanı'nda yapılan final yarışması ile birlikte havalimanı ilk uçağını ağırlamış oldu.

BİRİNCİ TAKIMA 6 BİN LİRALIK ÇEK

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, İstanbul genelinde tüm liselerin katılımına açık olan Model Uçak Yarışması'nda bu yıl 40 farklı okuldan 172 öğrenci başvuru yaptı. Ön elemeyi geçen 46 öğrenci eğitimlere katılmaya hak kazandı. Teorik eğitimler sonrası finale kalan 20 öğrenci, uygulama dersleri sonrası tasarladıkları model uçaklarını finalde sergileme şansına sahip oldu. Finalde 20 öğrenci, Pulsar, Target, Şanlı Takım, Karavul ve Poyraz adlı takımlarla yarıştı. Karavul takımı yarışmada belirlenen uçuş görevlerini en iyi şekilde yerine getirerek birinciliği kazandı ve büyük ödül olan teknoloji marketlerinde geçerli 6 bin liralık çekin sahibi oldu.

İŞTE JÜRİ ÜYELERİ

Yarışmada jüri üyeliklerini ise İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, İGA Havalimanı İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Gazeteciler Güntay Şimşek, Tolga Özbek, İTÜ Öğretim Üyeleri Dr. Hayri Acar ve Yrd. Doç. Dr. Emre Koyuncu yaptı.

TOKİ'den dar gelirli ve emekliye özel konut!

2017 yılını sosyal konut alanında tarihi rakamla bitirmeye hazırlanan TOKİ, dar gelirlileri ve emeklileri ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ inşa etmeyi hedeflediği 65 bin sosyal konutun 15 binini emeklilere ayırdı. İstanbul'dan ev sahibi olmak isteyen emekliler ise ayda 300 lira ödeyerek hayallerine kavuşacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 'Herkes ev sahibi olsun' hedefine devam ediyor. Dar gelirli ve emeklileri düşük fiyatlı taksitlerle ev sahibi yapan TOKİ, 'ikinci bahar' kampanyasını Anadolu'da ve İstanbul'da sürdürecek.

ANADOLU’DA 250 LİRA TAKSİT

TOKİ Başkanı Ergün Turan, şöyle konuştu: "Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'da ortalama 250 liradan; İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde ise 350-400 liradan başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. 2016'da 15 bin emeklimizi ev sahibi yaptık. Bundan sonra da her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz."

YÜZDE 25 KONTENJAN

Türkiye'de yaklaşık 11 milyon emeklinin olduğunu söyleyen Turan, emeklilere yönelik 'İkinci Bahar' kampanyasıyla, konut projelerinden emeklilere yüzde 25'lik kontenjan ayrıldığını belirtti. Kura çekilişinde daire sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar evlerini 120 bin ile 170 bin TL arasında satın alabilecek. Evleri için Anadolu'da 250 TL, İstanbul'da ise 300 TL ödeyecekler.

BAŞVURULAR İÇİN

1- Ev alacak emeklinin kendisi veya eşi üzerine konut olmayacak.

2- Hane halkı geliri en fazla 3200 lira olacak.

3- Ev alınacak ilde en az 1 yıl oturuyor olunmalı.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

1- Ön talepler bankalar aracılığı ile alınacak. Emeklilerin kimlik kartlarını gösterip,

2- 500 lirayla başvurması yetecek.

3- Ön talepleri toplanan evler için kura çekilecek.

Terör mağdurlarına 830 konut

HAKKARİ Yüksekova'da terör saldırılarından dolayı evler ve yapılar büyük oranda zarar gördü. Evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımına başlanan bin 830 konutun yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Yüklenici firma ekipleri, yolların geçeceği güzergahları açarak, temel çalışması yaptı. İş makineleriyle kamyonlara yüklenen hafriyat, alanın dolgusu için belirlenen yere taşındı. Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, terörün yol açtığı hasarların giderilmesi için ilçenin birçok noktasında çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sahada dolaşarak hasarlı binaları ve iş yerlerini gezdiklerini anlatan Kaşıkçı “Bunları ağır hasarlı ve az hasarlı olarak ayırdık. Az hasarlı olanların bedellerini ödemeye başladık. Ev içinde zarar gören eşya bedelini ödemeye başladık, ödüyoruz” dedi.

Türk-Arap işbirliği ile İzmit’e dev yatırım

Yatırımlarda Erdoğan etkisi

Türk- Arap ortaklığıyla kurulan Bambau Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GMYO) hayata geçireceği konut, ofis, ve rezidans bloklarından oluşan 262 Towers, 500 milyon dolarlık yatırım ile hayat geçiyor.

TÜRKİYE kökenli Burçin Şahin İnşaat ile Mekkeli Yatırım ve Gayrimenkul Geliştirme Şirketi Almarasim’in ortaklığıyla kurulan Bambau GMYO'nun inşaatına başladığı proje, 262 Towers görücüye çıktı. Almarasim Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al Kattan, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın iki kardeş ülke olduğunu belirtti. Kattan, "Türkiye'nin ekonomisi kalkınma gösteren bir çizgide. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi hissediliyor" değerlendirmesini yaptı.

HIZLANDIRIN TALİMATI

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yatırımları hızlandırma toplantıları yapıldığını anımsatan Al Kattan, "Kralımız tarafından bize Türkiye'de yatırımları hızlandırın önerileri yapıldı. Bu önerilerden sonra biz de gelip yatırım için pilot bölge olarak İzmit'i seçtik. İzmit'te yatırıma başlıyoruz." bilgisini verdi.

20 KAT FAZLASI YAPILACAK

Projeyi gelişen Kocaeli'de yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, "İzmit'te inşa edeceğimiz 262 Towers şehre 500 milyon dolarlık katma değer sağlayacak." diye konuştu. Al Kattan, Maşukiye bölgesinde tatil köyü yatırımları planladıklarını ifade ederek, "Bu dönemde yapacağımız yatırımlar olacak ama önümüzdeki beş yıl içinde bu yapacağımızın 20 katı yatırım daha planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz

BAMBAU GMYO Ortağı Burçin Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'de bozdurulan 130 milyon doların yüzde 25'ini şirket olarak kendilerinin bozdurduğunu ifade ederek, Türkiye'nin geleceğine en zor dönemlerde bile inandıklarını söyledi. Projeyi İzmit'in en değerli lokasyonlarından D-100 Kara yolunun kenarına inşa edeceklerini anlatan Şahin, "İzmit bizim için aynı zamanda bir deneme alanı. Burada bazı stratejiler geliştirdik, pazarlama alanında tecrübe sağladık. Burada biriken tecrübelerimizi diğer illerde de değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

İŞTE PROJENİN KÜNYESİ

2019 yılının mayıs ayında bitmesi planlanan 14 katlı 3 blok halinde yükselen 262 Towers’ın İzmit Ofis bloğunda 210, Kartepe Ofis bloğunda 210, konut bloğunda 150, All-Kattan Rezidans bloğunda ise 160 birim bulunacak. Projede minimum daire fiyatı 360 bin liradan başlangıç gösteriyor. Banka kredisi ve farklı ödeme seçenekleri de mevcut. 262 Towers’ın yatırımcısına kısa sürede yüksek prim kazandırması bekleniyor.

Emlak vergisi için son günler

2017 yılına ait emlak vergisi ödeme dönemi başladı. Mülk sahibi olan vatandaşların her yıl düzenli olarak ödemesi gereken emlak vergisi, çevre ve temizlik vergisi, intikal vergisi için son gün yaklaşıyor. 1 Mart'ta başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi için ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu kapsamda 1 Haziran'a sarkan ödemelere ceza verilecek. Emlak vergisi için ödenecek bedel, gayrimenkulün değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Cep telefonu ve bilgisayar tarayıcıları üzerinden emlak vergisi ödemesi yapmak artık çok kolay. Bankaların mobil uygulamaları üzerinden diğer tüm vergi dallarını olduğu gibi emlak vergisini de ödeyebilirsiniz. Buna ek olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sitesi de ödeme yapabilmenize imkân tanıyor.

Bodrum’un ilk rezidansı Modern’de başlıyor

Atakent’in son gözdesi Bulvar ön satışa çıktı

AVRUPA Yakası’nın en prestijli yaşam merkezlerinden Atakent’in son parseli üzerine inşa edilen Bulvar Atakent’te ön satışlar başladı. Benzersiz konumuyla yüksek yatırım potansiyeline sahip projede ön satış dönemine özel ayrıcalıklar sunuluyor. Maksem Grup - Oğuzkağan ortaklığında hayata geçirilen Bulvar Atakent projesinde lansman öncesi ön satışlar başladı. Atakent’in son parselinde inşa edilen projede dairelerin metrekaresi 4.700 TL’den başlarken, projenin aile öncelikli konsepti Bulvar Atakent’e ilgiyi artırıyor. 5 blokta toplam 391 konut ve 26 ticari ünitenin yer aldığı Bulvar Atakent; kent yaşamının yoğunluğundan uzak, sakin ve dingin bir yaşam projesi olarak geliştirildi. Projede; büyüklükleri 110 ile 184 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1’den oluşan konut tipleri yer alıyor.

Başkent’in öncü projesi İnciyaka Ankara yatırımcıyla buluştu

ENDER İnşaat - Kıbrıs İnşaat Ortak Girişimi, Ankara’nın en hızlı gelişen ve değer kazanan bölgelerinden Mamak’ta hayata geçirdiği İNCİYAKA ANKARA projesini yoğun talep sürecinin ardından ön satışa sundu. Çankaya’nın devamı olarak planlanan ve büyük bir değişimle Ankara’nın yeni merkezlerinden biri haline gelecek Mamak bölgesi, yapılacak yatırımlarla Yeni Mamak olarak nitelendiriliyor. Yüksek yatırım potansiyeline sahip bölge, yeni imar planı kapsamında gayrimenkul yatırımcılarının da ilgi gösterdiği bir lokasyon olarak öne çıkıyor. Ankara’nın çok hızlı gelişen bölgesi Mamak’ta konut alıcılarına yatırım potansiyeli yüksek bir proje sunduklarını belirten Ender İnşaat Genel Müdürü Hüseyin Duman; “Bölgenin ilk markalı konut projesiyiz. Ankara’ya katma değer oluşturmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

KİLER Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, "Referans" markası adı altında konut projeleri geliştirmeye devam ediyor. Referans Kartal Panorada projesine başlayacak firma projeyi Eylül-Ekim ayı gibi satışa çıkacak. Kartal'ın Yukarı Mahallesi'nde inşa edilecek Referans Kartal Panorada projesinin inşaatı da Eylül-ekim ayı gibi başlayacak. Projede 206 adet daire ile 18 ticari birim yer alacak. Referans Kartal Panorada projesinin 1. Etabında 4 blok üzerinde bulunan 224 adet bağımsız birimin yapı ruhsatı 12 Mayıs 2017 tarihinde alındı. Projedeki bloklar 4, 5, 25 ve tek katlı olarak tasarlandı. Referans Kartal Panorada projesinin 2018'in Eylül ayında teslim edilmesi planlanıyor. 50 bin 89 metrekare inşaat alanına sahip projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler bulunacak.