Kastamonu'nun Tosya ilçesinde sağanak yağış ve fırtına nedeniyle birçok binanın çatısı uçtu, konutlar zarar gördü. Aydın'da ise şiddetli rüzgar nedeniyle ağaç ve aydınlatma direği minibüsün üstüne devrildi. Ankara'nın Mamak ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldı.

Tosya’da akşam saatlerinde etkisini arttıran ve zaman zaman hızı saatte 90 kilometreyi bulan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Bahçelievler Mahallesi, Harsat Mahallesi’nde çok sayıda binanın çatısı uçtu. Yine çok sayıda araç, fırtınanın sürüklediği ya da kopardığı malzemelerden dolayı hasar gördü. Tosya Belediyesi İtfaiye ekipleri çatısı uçan ya da çöken evleri kontrol etti.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN ÇATISI UÇTU

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir alışveriş merkezinin çatısındaki kiremit ve tahtaların fırtına nedeniyle uçması sonucu karşı binanın 6. katında bulunan evin oturma odasına ve balkonundan içeri girdi. Fırtınada uçan kiremit ve tahta parçalarının girdiği dairenin duvarının çökmesi sonucu apartman girişinde park halinde bulunan otomobil ve motosikletler ağır hasar gördü.

BİRÇOK MAHALLENİN ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ilçe merkezindeki birçok mahallede ve köyler elektrik kesintileri meydana geldi. Şiddetli rüzgâr nedeniyle onlarca evin çatısı, kiremit ve güneş panelleri uçtu. Binaların çatısından uçan demir parçaları ise müstakil evlerin çatısına zarar verdi. Evleri zarar gören vatandaşlar, yağmurda çocuklarıyla birlikte sokağa çıkmak zorunda kaldı.

YILDIRIM DÜŞEN KAVAK AĞACI YANDI

Cumhuriyet Mahallesi’nde bir evin bahçesinde bulunan kavak ağacına yıldırım düştü. İtfaiye ekipleri yanan kavak ağacına müdahale ederek çevreye zarar vermeden söndürdü. Yaklaşık 15 dakika süren şiddeti yağmur ve dolu olayı sonrası ilçede evlerde ve merkez şehir içi yollarda hasar olayları meydana geldi. Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve İlçe Belediye Başkanı Kazım Şahin evleri zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

AYDIN'DA AĞAÇ VE AYDINLATMA DİREĞİ MİNİBÜSÜN ÜSTÜNE DEVRİLDİ

Aydın’da şiddetli sağanak yağış ve rüzgara dayanamayan çınar ağacı ve aydınlatma direği, durakta yolcu almak için bekleyen şehiriçi minibüsünün üstüne devrildi. Şans eseri olayda ölen yada yaralanan olmadı.

Aydın’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış ve fırtına ya dayanamayan çınar ağacı ve aydınlatma direği Aydın Şehiriçi Özel Halk Minibüsünün üstüne devrildi. Mimar Sinan Mahallesinden, Ata Mahallesine yolcu taşıyan Basri Yaman idaresindeki 09 M 0035 plakalı 3 nolu Özel Şehiriçi Minibüsü Aydın Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yolcu almak için durağa yanaştı. Şiddetli rüzgar ve fırtınaya dayanamayan orta refüjdeki çınar ağacı bir anda şehiriçi minibüsünün üstüne devrildi. Şans eseri olayda ölen yada yaralanan olmadı.

Şehiriçi Minibüs sürücüsü Basri Yaman, aracı durağa yanaştırdıktan hemen sonra büyük bir gürültü ile ağacın arabanın üstüne devrildiğini belirterek, “Durağa yanaştım, yolcu var mı diye baktım. Tam hareket edeceğim vakit bir rüzgar, bir gürültü, küt diye arabanın üstünde bir ses, bir baktım aynadan ağaçla direği gördüm. 4-5 tane yolcu vardı. Allah’tan çok fazla yolcu yoktu. Bir anda bir kalabalık, karışıklık oldu. Daha sonra yolculara bu araba gidemez dedim ve ücretlerini geri iade ettim” dedi.

Olay yerine gelen Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ise, yolcuların herhangi birinde yaralanma söz konusu olmadığını ifade ederek “Çok şükür yolcularımızda herhangi bir şey yok. Mal yerine gelir, cana bir şey gelmesin” diye konuştu.

Olay sonrası Adnan Menderes Bulvarı tek taraflı trafiğe kapatılırken, ekipler yolun açılması için yoğun çaba sarf etti.

ANKARA'DA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Ankara'nın Mamak ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldı.

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Lalahan bölgesinde akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış, yolları göle çevirdi. Yağışa trafikte yakalanan vatandaşlar yaklaşık 1,5 saat yolda kaldı. Aşırı yağışın neden olduğu sel dolayısıyla yollar kapanırken, benzin istasyonları da zarar gördü. Yol kenarlarında dereyi andıran görüntüler oluştu.

KUŞADASI'NDA YAZ YAĞMURU

Kuşadası'nda aniden bastıran yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.00 sıralarında aniden bastıran yağmur Kuşadası’na bağlı Davutlar, Güzelçamlı, siteler bölgesi ile Kirazlı, Caferli, Yaylaköy ve Soğucak’ta etkili oldu. Yağmura plajda yakalananlar sürprizle karşılaşırken, kafeteryalarda oturanlar ve sahilde gezenler ise evlerine dönmek zorunda kaldı. Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı Kuşadası’nda 15 dakika süreyle etkili olan yağmurun aniden bastırmasıyla vatandaşlar hem büyük bir sürprizle karşılaştı, hem de Kuşadası'nın tüm mahallelerini etkileyen yağmurun şehir merkezine uğramaması ilginç bir tablo oluşturdu.

YAĞMUR VE SEL ANTALYA'DA TARIM ARAZİLERİNİ KIRŞEHİR'DE ARILARI VURDU

Antalya'nın Elmalı ilçesinde sağanak sonrası oluşan sel, tarım arazileri ve seralarda hasara yol açtı. İlçeye bağlı Kışla, Yalnızdam ve Eskihisar mahallelerinde etkili olan sağanağın ardından belediye ekipleri, molozlarla kapanan yolları yeniden trafiğe açmak için çalışma başlattı.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, selin yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulundu. Başkan Öztekin, yaptığı açıklamada, söz konusu mahallelerde taş ve molozlarla ulaşıma kapanan yolların trafiğe açılmasını sağladıklarını söyledi.Sel nedeniyle can kaybı olmadığını ifade eden Öztekin, "Aniden başlayan sağanak sonrası Kışla, Yalnızdam ve Eskihisar mahallelerimizde sel meydana geldi. Kısa sürede tüm ekiplerimizi seferber ederek selin zararlarını ortadan kaldırmak için çalışmalara başladık. İlk gördüğümüz tarım arazilerinde, seralarda zarar var. Hasar tespit çalışmasının ardından selin zararının boyutunu daha net göreceğiz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." dedi.

KIRŞEHİR'DE 100 KOVAN SELE KAPILDI

AA'nın haberine göre, Kırşehir'in Mucur ilçesinde sele kapılan 100 kovandaki yaklaşık 130 bin arı öldü. İlçede ve bağlı köylerde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Gümüşkümbet köyünde arıcılık yapan Ali Rıza Budak'a (59) ait 200 kovandan 100'ü sel sularına kapıldı.

Budak, AA muhabirine, 100 kovanda 130 bin arının öldüğünü belirterek, "Eşimle burada arıcılık yapıyoruz. Şiddetli yağış başladığında arıların bulunduğu yamaca sel gelebilir diye düşündük. Hemen arıların yanına gelmek istedik ancak yol çalışması olduğu için aracımızı uzakta bıraktık. Biz gelene kadar maalesef kovanlarımızı sel götürmüş." dedi.Mucur İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de bölgede inceleme yaparak, tutanak tuttu.

ISPARTA'DA SU BASKINLARI HASARA YOL AÇTI

Isparta merkeze bağlı Küçük Hacılar ve Büyük Hacılar köyünde dün öğleden sonra başlayan ve 20 dakika boyunca şiddetli yağan yağmur, 30'a yakın evde su baskınlarına yol açtı. Yağış sonrası tarım arazileri zarar gördü. Köylerde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Su baskınlarının en çok etkisini hissettirdiği Küçük Hacılar Köyü'nde DSİ tarafından yapılan kanalda 3 adet bent olmasına rağmen kanal temizlenmediği için sel suları beton zeminde derin çökmeler meydana getirdi. Sel suları bir ağacın kökünden sökülmesine neden oldu. Su kanalının yanındaki yoldan akan sel, köyde 15'e yakın evin zeminine girerek maddi hasara yol açtı. Evlerin zeminleri balçıkla doldu. Eşyalar zarar gördü, bazı evlerin samanlıklarını su bastı. Sel suyu nedeniyle köy yolunda derin çökmeler meydana geldi. Bazı araçların tekerleri çamura saplandı. Özel İdare ekipleri yol düzenleme çalışmalarına başladı.

KANALIN TEMİZLENMESİ GEREKİYOR

Bin 100 nüfuslu Küçük Hacılar Köyü Muhtarı Mehmet Ali Çimen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada "Köyümüzde afet bir anda geldi. Allah'tan can kaybımız yok. Ama birçok evde maddi zarar var. Çardaklar yıkıldı. Evleri su bastı ama tek sevindiğimiz nokta can kaybımızın olmaması. Köyümüzde her yer çamur ve selin etkileri durmakta. Yollarımız kapalı durumda. Yetkililerimiz Sayın Valimiz ziyaret etti. Daire müdürlerimiz hep buradaydı. Herkes elinden geleni yapıyor ama yeterli ekip gelmiyor. İlk tespitlerimize göre 20-30 evde hasar var. Maddi zarar çok fazla şu an. İlk tespitlerimize göre çardaklar yıkıldı, samanlıklar sular altında kaldı, evlerimizin içleri çamur deryası haline geldi" dedi. En son 15 sene önce böyle bir afet yaşadıklarını belirten Çimen, "Bu seferki bentlerin dolu olmasından dolayı. Bentler dolu olmasaydı biz bu kadar zarar görmeyecektik. DSİ'nin yapmış olduğu dere ıslah çalışması yetersiz kaldı. Bentlerin dolu olmasından dolayı millet zarar gördü. Yoksa bu kadar olmazdı. Yetkilerden özellikle DSİ'den ilk önce bu bentlerin temizlenmesini elinden geleni yapmalarını istiyoruz" dedi.