Yumurta beyazı yüzde 100 protein yapısındadır. Özellikle kas
yapmak isteyen sporcular için ya da kas kaybı olan hastalıklarda
yumurta beyazı tüketimi çok önemlidir. Ayrıca yumurtada bulunan bu
proteinler kaliteli yapıdadır, yani vücudumuzda hızlıca ve kayba
uğramadan kullanılırlar.
Yumurta sarısı demir ve protein kaynağı
Yumurtanın sarısı demir minerali içerir. Fakat vücudun bu demiri
kullanabilmesi için C vitaminine ihtiyacı vardır. O nedenle
yumurtanın taze sebzeler ile veya taze sıkılmış meyve suları ile
tüketilmesi son derece yararlıdır.
Saçlar ve beyin için vazgeçilmez: Biyotin
Yumurta sarısında aynı zamanda biyotin vitamini yer alır. Saç ve
tırnak sağlığı ve beyin gelişiminde önemli olan bu vitaminin en iyi
kaynağı yumurtadır. Beyazı iyi pişmemiş yumurtalarda, avidin isimli
madde biyotinin vücutta kullanılmasını engeller. Bu nedenle
yumurtanın beyazının iyice pişmiş olmasına dikkat edilmelidir.
Haşlanmış yumurtada gri halka oluştuysa yumurta faydasız
hale geliyor
Çok haşlanmış yumurtalarda oluşan gri halka artık bu yumurtadan
sadece protein alabileceğimizin, vitamin ve minerallerin büyük
kısmını kullanamayacağımızın göstergesidir. Bu yumurtalarda
özellikle demir minerali kullanılamaz hale gelmiştir.
Sadece 70 kalori
Bir yumurta ortalama 70 kaloridir. Düşük kalorisine rağmen
içerdiği kaliteli protein sayesinde uzun süre tok tutar.
Avokado ile yumurtayı birlikte tüketin
Avokado kendisi ile aynı anda tüketilen besinlerin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar. Yumurta gibi kıymetli bir besinden maksimum fayda sağlamak için avokado ile birlikte tüketmeyi deneyebilirsiniz.