2019 seçimleri ve belediyeler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı büyük şehirlerin belediye başkanlarının istifalarını istemesini doğru bulmayanlar var. “Demokratik ülkelerde evla olan seçimle gelen kişinin seçimle gitmesidir” diyorlar. Ama bizim demokrasimizde Genel Başkan’ın istediği zaman, istediği kişiyi görevden alma salahiyeti var.

Özellikle Batılı ülkelerin Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı yaptığı bir dönemdeyiz. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin de aşama aşama hayata geçtiği bir sürecin içindeyiz.

Yeni dönemin kilit noktası ise 2019 seçimleri…

Neye mal olursa olsun Sayın Erdoğan’ın bu seçimi mutlaka kazanması lazım.

Eğer AK Parti bu seçimi kaybederse; “Partili Cumhurbaşkanı Sistemi” kaybeder. Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi yeni sistemin oturması için de hayati önemde. Başka bir isimle bu sistemin oturması zor.

Sayın Erdoğan bu durumu çok iyi analiz ettiği için, AK Parti’ye oy kaybettirecek durumda olan, çalışmayan, ya da ruhen ve bedenen yorulmuş olan bazı belediye başkanlarının istifalarını istiyor.

Önümüzdeki seçimde “AK Parti’nin kaybetmesi, Türkiye’nin kaybetmesi” demektir. AK Parti’nin boşa geçecek hiçbir zamanı yok. Kısa zamanda büyük yol alması lazım.

AK Partili Belediye başkanları ve idareciler, başarılı oldukları zaman; varsın bütün dünya düşman olsun; AK Parti kazanır, Türkiye kazanır.

AK Partili belediye başkanlarına düşen vazife, istifaları istendiği zaman; memleketlerinin geleceğini, sistemi ve Sayın Erdoğan’ı düşünerek hemen seve seve istifa etmeleridir.

Çünkü içinde bulunduğumuz dönem Türkiye için ölüm ve kalım savaşının verildiği bir dönemdir.

Ülkemizin bir daha 15 Temmuzlu günlere dönmemesi için Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin oturması lazım. Sistemin oturması, 2019 genel seçimlerine bağlıdır.

2019 seçimlerine yerel yönetimlerin başarılarının katkısı da azımsanmamalı.

Hizmetleriyle AK Parti’ye katkıda bulunamayan belediye başkanları, partilerine ve Erdoğan’a zarar vermeden büyük bir erdemle görevlerinden ayrılmalıdırlar.

Ayrılırken gülümsemelidirler.

Ülkeye ve AK Parti’ye hizmet için görevden ayrıldıklarını beyan etmelidirler.

Kader bu… Başkanlıktan ayrılmak da bir hizmettir.

Görevlerinin başında olan belediye başkanları candan, gönülden bu aziz ve gazi millete hizmet etmelidirler.

Belediye başkanları, hizmetleriyle aziz ve gazi milletin gönüllerini fethetmelidirler.

Toplumun hizmete ihtiyacı var.

Vesselam...