“Vurun kahpeye!”

Yılını tam hatırlamıyorum; Hürriyet gazetesi sürekli Kürt vatandaşların taşkınlık yaptığına yönelik haberler veriyordu.

Haberler devam ettikçe ortam hassaslaşıyor, sinirler geriliyordu.

Sonuna beklenen oldu ve Erzurum’da bazı vatandaşlar ellerine sopalarla Kürtlerin yaşadığı mahallelere saldırıya geçtiler.

Ertesi gün Hürriyet’in manşeti şöyle idi: Nereye böyle!..

Manşeti gördüğümde, “İnsanları doldur, gaza getir, ajite et, sonra da ‘nereye böyle’ diye manşet at” diye geçirmiştim içimden!..

Hürriyet’in yıllar önce yaptığı kışkırtıcılık bu kez sosyal medya üzerinden Suriyeli göçmenler için tezgahlanıyor.

Ankara'da Suriyeli göçmenlerin de karıştığı bir olay çarpıtılarak adeta twitter'da “Suriyeliler Evine Dönsün” kampanyası başlatıldı!

“Suriyeliler Evine Dönsün” etiketi, birkaç saat içerisinde hızla tırmanarak Türkiye gündeminde en çok konuşulan konular arasında ilk sıraya yükseldi!..

Yabancı düşmanlığının zirve yapması üzerine İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak, Suriyelilerin karıştığı olayların, Türkiye'deki toplam asayiş olaylarına oranının sadece yüzde 1.32 olduğunu bildirdi.

Bakanlık, nüfuslarındaki artışa rağmen 2017 yılında Suriyelilerin karıştığı suç olaylarının, bir önceki yılın ilk 6 ayına oranla yüzde 5 azaldığını da belirtti…

Yabancı düşmanlığının zirveye çıktığı günlerde acı haber Sakarya’nın Kaynarca ilçesinden geldi.

20 yaşında ve 9 aylık hamile olan Suriyeli kadın Emani Al-Rahmun ile 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun’un kaçırılarak öldürüldüğü haberi geldi!...

Ortada tam bir vahşet vardı; Suriyeli kadına önce tecavüz edilmiş, sonra da başına taşla vurularak öldürülmüştü! 10 aylık bebeğinin canı da taşla vurularak alınmıştı!!!...

Cinayetleri işledikleri gerekçesiyle Birol Karacal ve Cemal Bay, göz altına alındılar...

Bu iki zanlı böyle bir vahşeti nasıl işledi?!.. Bu vahşet için cesareti nereden aldı?!..

Tek suçlu onlar mı?

Faşizmin kucağına oturup yabancı düşmanlığını körükleyenlerin, adeta “vurun kahpeye” misali Suriyeli göçmenleri hedefe tahtasına yerleştirenlerin hiç mi suçu günahı yok?!..

Sırf hükümeti eleştirmek için Suriyeli göçmenler üzerinden ırkçılığa soyunanların hiç mi suçu günahı yok?!..

Yazıklar olsun bu vahşeti işleyen canilere de, onlara cesaret veren yabancı düşmanlarına da!!!...