İnsan deneyimleri hakkında merak ettiğim şeyler olduğunda başvurduğum önemli bir kaynak Quora. Harika insanların bulunduğu bir ortam, tabii pek de harika olmayan çok daha fazlasıyla birlikte. Hem web sayfası hem de akıllı telefon uygulaması var Quora’nın.

İnsan deneyimleri hakkında merak ettiğim şeyler olduğunda başvurduğum önemli bir kaynak Quora. Harika insanların bulunduğu bir ortam, tabii pek de harika olmayan çok daha fazlasıyla birlikte. Hem web sayfası hem de akıllı telefon uygulaması var Quora'nın.

Mesela yakınlarda üzerine çalıştığım bir konu, hibrit dünyada farklı yaş dönemlerinde insanların nasıl beklenmedik şeyler yapabildikleriydi. Bununla ilgili olarak 70 yaşında bir insan piyano öğrenebilir mi diye merak ettim. Benim sormama bile gerek olmadı. Bunu zaten birileri sormuş.

https://www.quora.com/Can-you-learn-to-play-piano-at-70-years-old

Bu linkten gayet güzel cevaplara erişmeniz mümkün.

İyi de İngilizceniz mi yeterli değil okumak için? Bakın Google Translate en beğendiğim cevabı nasıl çevirdi; hiç değiştirmeden aynen alıyorum:

'En yeni acemi 73 yaşındaydı ve tüm yıllarda hiçbir müzik deneyimi yaşamamıştı ... Yani SIFIR demek istiyorum. Birkaç yıldır dul kalmıştı ve yeni bir şey denemek istiyordu. İlk başta yavaş ve acılıydı. Ritim, perde ya da tempo hissi yoktu ve hatta bu yaşta nasıl hissedeceğini öğrenip öğrenemeyeceğini merak ettim. Yine de çok kararlıydı, ben de öyleydim. Onu yakalaması biraz zaman aldı ama yaptı. Öğrettiğim stüdyodaki diğer tüm öğrenci ve öğretmenler bu bayanı tanıyorlardı ve ilk resitalini 74 yaşında çaldığında ayakta alkışlandı. Bach wtc prelüd C'de 1 C oynadı, bitirmeye, ezbere ve müzikal olarak başladı. Çok güzel bir andı.

Dersler için o kadar çok yetişkin geldi ki ... son zamanlarda aniden piyano çalmaları gerektiğine karar verdikleri yaşam değiştiren bir tür epifani vardı. uzun sürecek ve onlar zor.

Bu hanımefendi öyle değildi ... çok kararlıydı. Çok çalıştı çünkü yalnızdı ve vakti vardı. Kocasının öldüğü günden bu yana boş olan hayatını doldurmak için piyanoya ihtiyacı vardı ve onun için mükemmel çalışıyordu. Gerçekten, bu özel durumda, 73 yaşında, piyano çalmayı öğrenmeye başlaması için kelimenin tam anlamıyla "mükemmel' zamandı.'

İkinci paragraf biraz sorunlu ama genel olarak İngilizceyi az bilmeyi engel olmaktan çıkaracak kadar iyi.