PKK’nın iç yüzü 8

PKK AZILI BİR TERÖR ÖRGÜTÜ MÜDÜR?

PKK KALKIŞMA HAREKETİ MİDİR?

PKK KÜRT HALK HAREKETİ MİDİR?

PKK KÜRT MİLLİ MÜCADELE HAREKETİ MİDİR?

PKK GERİLLA SAVAŞI YÜRÜTEN ÖZGÜRLÜK HAREKETİ MİDİR?

Emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre, bölücü örgüt, 15 Ağustos 1984 tarihinden günümüze 83 bin 500 saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 6 bin 741 sivil hayatını kaybederken, 14 bin 257 sivil ise yaralandı. Bu dönemde güvenlik güçleri, 32 bin 374 teröristi etkisiz hale getirdi. Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlarda 48 bin 435 uzun namlulu ve ağır silah, yaklaşık 80 bin el bombası, 43 bin tabanca ve 5 milyonun üzerinde mermi ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik mücadelesinde bin 466’sı geçici köy korucusu olmak üzere 7 bin 230 şehit verildi. 31 yıllık mücadelede 21 bin 128 güvenlik görevlisi de yaralandı.

24 Temmuz 2015’ten bu yana geçen sürede ise 1000’ i aşkın vatandaş [asker, polis, sivil (Hendek savaşlarında 726 asker ve polis şehit oldu)] hayatını kaybederken, 629 kişi ise yaralandı. Bölücü terör örgütünün saldırılarından 882 iş yeri ve 884 sivil araç etkilendi. (Basından- Yeni Akit)

24/07/2015 tarihinden itibaren güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda, sınır dışında ve sınır içinde toplam 15.000 terörist öldürülmüştür. (Basından)

Şimdi soruyorum:

PKK azılı ve kanlı bir terör örgütü müdür? Evet. PKK, Marksist ve komünist bir ideolojiye sahip, belirlediği siyasi ve ideolojik hedeflerine ulaşmak için kanlı eylemler düzenleyen, sistematik, toplu ve süre giden sivil katliamlar yapan bölücü bir terör örgütüdür. Faşist, ırkçı ve şovenist Örgütün amacı Türkiye vatanını bölüp, Milleti parçalayıp vatanın bir kısım topraklarında bağımsız (Sözüm ona- Batı ve İsrail’e hizmet edecek) bağımsız Kürdistan devleti kurmaktır.

PKK, bir kalkışma hareketi midir? Asla, hayır. Eğer PKK, bir kalkışma hareketi olsa idi onurluca ortaya çıkar TSK ile savaşırdı. Haince pusu kurup uyuyan Emniyet güçlerini, evinde katletmezdi. Sivil ve masum insanları, kadınları, yaşlıları, BEBEKLERİ katletmezdi.

PKK, Kürt Halk hareketi midir? Asla, hayır. Eğer PKK bir Kürt Halk hareketi olsa idi kendi halkını katletmez, kalkınması için yapılan yatırımları engellemezdi. Dünyada bir halk hareketinin kendi halkını katlettiği, görülmemiştir.

PKK, Kürt milli mücadele hareketi midir? Asla, hayır. Bu soru Milli Mücadele hareketlerine ağır hakarettir. Dünyanın hiçbir yerinde bir milli mücadele hareketi, tarihi, kültürü, medeniyeti, kaderi ve dini aynı olan kardeşlerini, dindaşlarını, soydaşlarını ve devletini düşman ilan ederek kendi halkına soykırım yapmaz. Bu yaklaşım, aklama, mantığa, bilime, insanlığa, vicdana ve insan yüreğine aykırı olduğu gibi, hakaret olup; hukukun ve insan haklarının soykırıma uğratılmasıdır.

PKK, gerilla savaşı yürüten onurlu, özgürlük hareketi midir? Asla, hayır. Eğer PKK, onurlu özgürlük hareketi olsa idi BEBEKLERİ katletmez, gece evinde uyuyan insanı kafasına kahpece kurşun sıkarak öldürmez, bir insanı arkasından gizlice yaklaşarak Firavunca kafasına kurşun sıkıp öldürmez. Halkın evinin önüne mayın döşemez. Cephede onurluca kendini göstererek, gögüs göğüse silahlı mücadele verirdi.

Burada Millete düşen görev, fert fert vatanının ve devletinin yanında yer alıp, terörün karşısında yer almasıdır.

KAYNAKÇA:

1-Hiram ABBAS, “Bay Pipo”.

2 – Basından, (Star Gazetesi, Sabah Gazetesi, Yeni Akit Gazetesi, Ülke TV).