Para, tencere ve kadına şiddet…

Liderlerin metin yazarları vardır; genellikle irticalen, yani doğaçlama konuşmak yerine, metin yazarlarının yazdıkları metinleri okurlar.

Amaç hata yapmamaktır çünkü liderin ağzından çıkacak hatalı bir kelime ya da cümlenin maliyeti çok yüksek olur.

O, liderdir, kitleleri peşinden sürükleyen, inanılan, güvenilendir; yanlışı değil doğruyu söyleyendir…

Bir liderin gerçek zihniyeti, birikimi, konuya hakimiyeti; metin yazarlarının hazırladığı metinleri okuduğu zaman değil, doğaçlama konuştuğu zaman ortaya çıkar.

Ağzından çıkan kelimelere ne kadar dikkat etse, oto sansür uygulasa da hiç beklenmedik bir anda cümlenin bir yerinde sırıtıverir gerçek niyeti…

Hani 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü idi ya, diğer liderler gibi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da günün anlam ve önemi çerçevesinde İstanbul'da Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi'nde kadınlarla bir araya gelmiş...

Konu kadına şiddet ya, buradan da hükümete çakayım diyerek başlamış irticalen konuşmaya….

“Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, evde tencere kaynamıyorsa hıncını gelir karısından çıkarır. Evde huzurun yolu ekonomiden geçer, kavga ortamını yaratan temel neden ekonomidir” demiş.

Hayda!!!...

Yani eğer eve para sokar ve tencereyi kaynatırsak, kadına yönelik şiddeti de bitirmiş olacağız!!!...

Sanki eğitimli kesimde şiddet yaygın değilmiş gibi bir de “eğitim şart kardeşim, eğitimli insanlar eşini dövmez” diye günde milyon kez tekrarlanan bir şehir efsanesi vardır.

Kılaçdaroğlu nedense bu şehir efsanesini tekrarlamayı unutmuş…

Yahu şiddete eğilimli olmak bir kişilik özelliğidir; bu insanlar sadece kadına değil herkese karşı şiddet uygularlar.

Eğer bir insan şiddete eğilimli ise parasız kalmasına gerek yok, gözünün üstünde kaşın var demeniz dahi onun şiddetine maruz kalmanıza neden olabilir…

Neyse ki kadın kuruluşları Kılıçdaroğlu’nun bu gafını karşılıksız bırakmayıp, tepkilerini göstermişler.

Kılıçdaroğlu diğer gaflarından ders almadı, ama umarım bundan bir ders alır da bir psikoloğa danışıp insanda şiddetin nedenlerini öğrenir.