Yaşadığımız zamanda popüler olmayanların ürettiği hiçbir ürün veya hizmet değer görmüyor. Çağımız insanlarının maalesef salgın sorunu popülerimizin peşinde yol almak oldu artık, hep birlikte şahit oluyoruz.

Yaşadığımız zamanda popüler olmayanların ürettiği hiçbir ürün veya hizmet değer görmüyor.

Çağımız insanlarının maalesef salgın sorunu popülerimizin peşinde yol almak oldu artık, hep birlikte şahit oluyoruz.

Kim popülerse doğru ya da yanlış söyleyip söylemediğine bakmadan, bize faydası mı yoksa zararı mı olacağını düşünmeden peşinden koşuyoruz. Belki de koşmuyor kitleler halinde sürükleniyoruz, desem daha doğru bir ifade olacak. Düşünmek yok, Sorgulamak yok maalesef. Sosyal medya hesaplarından, zeka durumu bebeklerin seviyesinde paylaşımlar yapan şöhretlerin ya da fenomenlerin paylaşımlarına gelen beğeniler durumu açıkça gözler önüne seriyor aslında, onlarca kaliteli paylaşımlar boynu bükük görülmeyi beklerken…

İsterseniz çok iyi bir yazar, kaliteli bir öğretmen, eşsiz bir sese sahip olan sanatçı, yetenekli bir sporcu adayı olun ya da sayısız buluşa imza atacak bir bilim insanı olma yolunda ilerleyen başarılı bir öğrenci. Bana inanın ki kimsenin umurunda olmayacaksınız. Görecekler, duyacaklar ama görmezden, duymazdan gelecekler. Yaptıklarınızı gizlice kullanıp bir teşekkürü dahi çok görecekler emin olun.

Ama her gidişin bir varışı olacaktır elbet. Yol varsa durakta vardır, varışta…

Gün gelecek sizi yok sayanlar, insanlık için yaptıklarınızı görmezden, duymazdan gelenler…

Gün ola sizin varlığınızdan haberdar olacaklardır merak etmeyin.

Peki ama ne zaman? İşte konunun bam teli de burası.

Ta ki sizin ölüm haberinizi alana kadar. İşte o zaman sizi umursayamayanlar, eserlerinizi gizlice takip edenler, aslında çalışmalarınızı beğenip takdir etmekte aciz kalanlar sizi işte o zaman el üstünde tutacaklar, yere göğe sığdıramayacaklardır.

'Yaşarken kıymetinizi bilmeyenler, öldüğünüzde arkanızdan en çok konuşup ağlayanlardır' demiştim Fesleğen Kokulu Sözler kitabımda. Bu hep böyle olmuştur şu keşmekeş hayatta, ben şahidim. İnanıyorum ki sizler de şahit olmuşsunuzdur. Belki de olaya direk müdahil, ölünce birilerinin kıymetini bilenlerden yani…

Ya da bir şansınız daha var, giriş kısmında belirttiğim gibi şöhret olmak! Olabiliyorsanız, ölmeden önce şöhret olmayı başarabiliyorsanız ne yaparsanız yapın ne üretirseniz üretin kesinlikle tutacaktır. Biri tutmasa bir diğeri tutacaktır.

Söylenecek çok söz var da yazıyı pek uzatıp da ana fikrinden de kopmak istemiyorum aslında. Mesajım kısa ve net, insanların kıymetini bilin. İnsanlığa fayda sağlamış herkesi görmeye çalışın; şair, yazar, bilim insanı, tiyatrocu, edebiyatçı, işçi, emekçi aklınıza ne gelirse insanı görmeye çalışın. Gözünüz sadece şöhret olanların eserleriyle körleşmesin.

'Bu arada şöhret afettir' der büyükler belirteyim. Beraberinde çok yüksek kibri de egoyu da getirir. İnsanın karakterini koruyabilmesi oldukça zor olabilir. Malum hak etmeyenlere de verilirse eğer, Allah muhafaza etsin şerrinden.

Dua edelim ki, Allah, şöhreti nasip edecekse bir kula, o kulun da şöhreti kaldırması için kuvvet ve güç versin.

Sevgi ve Muhabbetle,