#NiranÜnsal

Geçtiğimiz gün “Duymayan Kalmasın” adlı programın konuğu şarkıcı Niran Ünsal’dı. Daha konuşmaya başlamadan #NiranÜnsal etiketi ile sosyal medyada Türkiye Gündemi Listesi’ne girmişti. Bunun sebebi Niran Ünsal’ın başını açıp kapatmasıydı. Toplum bu konuyu dile getirdi ancak beni bu konu hiç mi hiç alakadar etmiyor. Saygı duyuyorum, kendi kararıdır. Eleştirileri de yerinde bulmamakla beraber, incitici görüyorum.

Konu Başka...

#NiranÜnsal etiketini görünce, asıl aklıma gelen ve köşe yazımın konusunu oluşturan olay 2 yıl önce Ünsal ve bir takım unsurlar ile yaşadıklarımdı. Uzatmayayım. 2015’in bir döneminde Twitter TT(Gündem) listelerinde devamlı olarak terör propagandası yapılan, barış adı altında bomba/hendek destekçisi tweetler atılıyordu. Öyle bir listeydi ki PKK ve HDP’nin her söylemi gündemde idi. Dolayısıyla Twitter, vatansever kesimi rahatsız ve tahrik eden bir mecraya dönüşmüştü. Sosyal medya ile haşır neşir olan, bununla alakalı çalışmalar yapan biri olarak bir projeye imza atmak istedim. Teröre karşı bir grup kurup onları yıldırmak, terörün sosyal medya ayağını çökertmek istedim/istedik. A Partisi B Partisi demeden, ayrım yapmadan tüm gönüllü vatanseverleri toplayarak Vatanseverler TT Grubu’nu oluşturduk. Bu grup çok kısa bir süre zarfında Türkiye’nin en büyük grupları arasına girmekle beraber, sosyal medyada terör propagandasını “yok” noktasına getirmişti. Ak Partili, CHP’li, MHP’li o yürekli arkadaşlara, dostlara bu çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ancak bir takım kimselerce bu yaptığımız iş rahatsızlık hissiyatı uyandırdı.

Troller Bezdirdi, Ak Parti Durumdan Rahatsız

Evet, “BAZI” troll hesaplardan bahsediyorum. Profil fotoğrafını Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı yapan, isimsiz, cisimsiz, karşı görüşe küfür dışında bir argüman sunmayan, nefret söylemleri ile bezdiren troll hesaplar. Ak Parti durumun farkına varacak ki “Troller bizi bağlamaz, bizimle alakaları yoktur.” diye açıklama yapma gereği hissetti. Yaptığımız vatansever TT’ler işte bu arkadaşları rahatsız etmiş. Başlamışlar çalışmaya, ayrıştırmaya. “Şu partililer ile aynı etikete yazılır mı?”, “Bu partililer ile konu vatan da olsa aynı söylemde bulunulur mu?” gibi şeyler işte. Başarılı da oldular, grupta kayıplar yaşandı. TT listelerinde terör yanlısı etiketler tekrardan görünmeye başladı. Biraz rahatladılar ama yetmedi. Hakkımda olur olmadık iftiralarda, hakaretlerde bulundular.

Niran Düşünmeden, Görmeden Trollerin Gazına Geliyor

Grubumuzda bulunan Niran Ünsal, çok çabuk gaza gelen yapısı ile hemen atladı, gruptan çıktı. Beni tanımadan engeli de bastı. Hakkımda bir iftira da o attı. O da oyuna geldi. Çünkü düşünme gibi bir olay yok, troll ne diyorsa o. Olay şahıs meselesine döndürüldüğü için zarar vermemek adına kurucusu olduğum gruptan ayrıldım. Akabinde de bu büyük yapılanma ekarte olmuş oldu. Kısacası teröristlerin bizi yıldırmasıyla değil de kendini vatansever ilan eden bir takımın, sosyal medyayı teröristlere teslim etmeye razı olacak kadar küçülmeleri beni ve arkadaşlarımı utandırdı, tiksindirdi. İçten söylüyorum, aynı hesapların şuanda birlik beraberlik mesajları vermesini yadırgamamakla beraber “inşallah bu yolda ve yönde devam ederler” diyorum.

PKK’sına, FETÖ’süne, DAEŞ’ine ve diğer tüm örgüt ve dış mihraklara karşı bir olmalı, ayrıştırıcı üsluptan uzak durmalıyız. Birlik beraberliğimize engel olan aradaki tüm unsurları kaldırmalı, görüşü ne olursa olsun dur demeliyiz. En önemlisi de düşünmeliyiz. Birileri bizim yerimize düşünürse Allah’ın bize bahşetmiş olduğu en önemli organlardan birini kullanmamış oluruz. Dennis Waitley’in sözüyle veda etmek istiyorum. Akıl bir paraşüt gibidir, açıldığında iş görür.

Görüşmek dileğiyle...