KUCAKLAŞMA MESAJI

Yine hatırlatıyorum: Namusum, şerefim üzerine yemin olsun ki bu köşe milletimin ruhuna tercüman. Nereden alır tercümeyi? Yöresinin STK mensuplarından. Gözlemleyip görmüştür; bilir ki vatanın bir yöresinde nasıl atarsa nabız, diğer köşelerinde de öyle atar. 25. Dönem aday adayı olduğumda sözüm vardı STK’lılara. Danışmanım olacaklardı. Nutuk atmayacak, fikirlerini nutuklayacaktım hep. Nasip olmadı seçilmek. Üç yıl oldu, köşem onların nutuklarıyla doldu doldu… dolmaya da devam edecek!

Demişlerdi ki Reis bizim destanımız, biz destanımızla varız. Ne yaparsa yapsın kara çaldırmayız alnına! Kara çalanlara da düşmanız. Rabbim kargımıştır onları, biz dahi kargırız! Hasmından ve de yakınında olup da hasbî olmayanlardan korunmasınadır hep duamız! Ağlarız sızlarız, yoluna baş can koyarız. Siz okumuş takımından da var bir ricamız: Doğruları anlatın ona, makam menfaat için hesabî işler yapmayın. Biz oy çekmek istemiyoruz hiç ama yanlışın karşısında ah da çekeriz oy da… Ah oy… ah oy.. .ah oy!... El ele demokrasi için oy! Gerektiği için veririz de çekeriz de. Reis’imizin gücü oydur, oy oy oy!

Şimdi de böyle diyorlar ve can içre yaktıkları yeni ağıtları var: Sen milletin bağrından çıktın, Yapma Reis Yapma! Önümüze Bir Daha Tepeden Liste Atma! Sana güvenip bize kibrediyor onlar. Biz biliriz derdimizi tasamızı, yolumuzu yokuşumuzu, ağrımızı sızımızı… kim tanır biz biliriz Reis! Nasip olmadığı için tanışmadığın millet evlatlarından şüphen mi var? Baş tacı ettiğin demokrasi yolunda tank altına yatanlar oldu, tanıyor muydun hepsini? Öleceğini bile bile hain alnına kurşunu sıkan Kahraman Şehit Ömer Halisdemir tanışın mıydı?

Ferdi olmakla iftihar ettiğin milletin tayin etsin vekil listelerini bırak! Teşkilatın ve yöre STK’larının yalnızca lidersi olanlarının değil, tümünün oy çokluğuyla tercihini kabul et de bas bağrına. Hatta onların kabulünü de yöresel ekranlara çıkartıp noter huzurunda halk oyuna sun. Popstar programlarında şarkıcı seçiyor ya halk, kendi vekilini seçmeyi mi beceremeceyek? Onun adamıydı, bunun adamıydı diye hizipler doğamasın. Haksızlık virüsü bulaşamasın davana, adaletli hakem ol yanlızca. Dentansı liderliğine de hakemliğine de güvenin tam olmasını sağla! Davanın adının başına adalet koymadın mı Reis?

Ordu’da 2023 Destek ve Yeni Anayasaya Destek Platformları kuruldu. Girişimciliğiyle il başkanı oldu Sayın Rafia Beylik. Kendi bütçesiyle arabalar giydirdi, broşürler afişler yaptırdı. El ele demokrasiye açılan yol gördüğü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne evet için kapı kapı dolaştı dava arkadaşlarıyla. Yazık ki Ordu vekillerine ulaşamadı. Doğru bilgileri vardı, zihni dolu doluydu. Reis bilse bu seçimde dereleri gibi Ordu 3’ten daha yukarı akardı, 6 vekilden tekini kaptırmazdı ellere o bilgiler. Ordu ayağa kalkardı. Lakin nasihat dinledi Sayın Beylik, nasihat nasihat…Dava adına, Reis adına nasihat! Tek derdi Reis’inin elini sıkıp dava için mücadelesini iletmekti oysa. Çaybaşı niye zirve yaptı sanıyorsunuz? Liste bizi temsil etmiyor ama mührüm yine ele gitmedi diyor, bir bitse şu sen ben kavgası diye içerliyor Sayın Beylik. Garibim şimdi yoğun bir tedavi altına girecek. Reis’in yol arkadaşı diye umut bağladığımız Sayın Dr. Şenel Yediyıldız, çok hasta eli tutmuş, böylece de gönüllere taht kurmuş. Umarım ilgilenir. Yalnızca nasihat verenlerle hiç ulaşamadıklarımıza da diyecek sözümüz, yanacak derdimiz olamadı hiç geçmişte. STK mensuplarından duydum hep bu yakınmayı. Kendim de yaşadım.

Hiç unutamıyorum: Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan İbn-i Sina’da yatan Sayın Baykal’ı özel ziyarete gelmişti. Moral arayışı içindeydim. Önüne çıktım, eşim de aşağıda yatıyor dedim. Gereken yapılıyor mu dedi, gitti. Şaşkına döndüm inanın. Eşime, odasında gelip de bir geçmiş olsunu layık görmemişti.

Halk sevgisi taşımak zordur ama zevklidir. Taşıyabilecekleri iyi seçmeli. Söz gelimi, vekili olduğu insanlar için Ordulu Sayın Cemal Enginyurt’un bakanlarla kavgasını anlatıyor insanlar ağızdan ağıza. Köroğlu gibi. Olayların seyriyle de lideri gibi gerçekleri gördüğünden Reis sevgisini dile getirdi her konuşmasında. Çok doğru bir politika izledi. Aradım, tebrik ettim. Bu sefer başardı şeytanın bacağını kırmayı. Bravo! Halka tepeden bakmak ve onun gönül tahtındaki Reis’e çatmak oy kaybıdır ve oy oy diye inletir insanı. Bu gerçeği görmeli politika yapacak olan!

Oy potansiyelinin düşük dendiği Muğla, liste başındakilerin halka yakın birlik ruhuyla 3 diyordu 200 oy daha alınsaydı. Göreceksiniz yerel seçimlerde iş değişecek! O ruhu dalga dalga yayan başta Sayın M.Yavuz Demir ve Yelda Gökcan olmak üzere tüm teştilatları, özellikle de yakından izlediğim Bodrum ilçe yönetimini yürekten kutluyorum. Sayın Ömer Özmen ne zaman görsem nefes nefeseydi hep, herkese yetişmeye çalışıyordu, bravo!

Kılavuz eleştiri, iltifattan üstündür. Tepki hak etmez. Akdava mensubu efendiler beyler, sıyrılın kibrinizden artık! Reis millete hizmetkârım diyor, satranç oynamayı bırakalım da halk adamı olalım ve burada vekil niye kaybettik diye düşünelim iyice. Bundan böyle 2002 ruhuyla yeniden birbirimizle kucaklaşma mesajı verelim millete!