Kılıçdaroğlu kalsın

Ana muhalefet partisi deyip geçmeyin; bir ülkenin birlik ve beraberliğinden kalkınmasına, yabancı sermaye girişinden dış algısına, demokrasisinden dış politikasına dek büyük önem arz eder ana muhalefet…

Eğer ana muhalefet partisi CHP’yi ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sıkça eleştiriyorsam, bu kin veya nefretimden değil, Türkiye’yi düşündüğüm içindir.

Eğer bir ülkede zayıf, ezik, politika belirleyemeyen, alternatif projeler üretemeyen bir ana muhalefet partisi varsa, o ülkede iktidar da ipe un serer.

Her iktidar, kendini zorlayan muhalefet partileri sayesinde kendine çeki düzen verir, icraatlarını sorgular, kendini yeniler…

İşte bu kriterler çerçevesinde CHP ve lideri Kılıçdaroğlu’nu sorguladığımda olumlu bir yan bulamadığım için övmek yerine eleştirmek zorunda kalıyorum.

Çünkü Kılıçdaroğlu, CHP’nin başına geçtiği günden bu yana 8 seçime girip tümünü kaybetmekle kalmadı, CHP bu süreçte bir arpa boyu dahi yol alamadı.

Keşke alsaydı, keşke Türkiye güçlü bir ana muhalefet partisine sahip olsaydı…

Neyse…

Dün akşam kendimi zorladım ve ana muhalefet partisinin müzmin muhalifi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi dinledim.

Hani CHP’nin liderliğine aday ya, belki söyleyecek lafı, CHP’yi uçuracak projeleri, dünyadaki gelişmelere yönelik öngörüleri vardır diye…

Ancak, İnce’yi dinledikçe iyi ki CHP’nin başında Kılıçdaroğlu var, diye geçirdim içimden. Çünkü İnce’nin ne CHP için, ne de Türkiye için hayata geçireceği öyle projeleri falan yok.

Dünyadaki gelişmeleri anlamaya yönelik bir çabası da yok. Söyleyecek bayağı sözü var ama tümü boş…

Hani onlarca yıllık değişim ve dönüşümleri okuyamadığı için dünyayı ve Türkiye’yi 70 yıl öncesinin zihniyetiyle anlamaya çalışıyor, diye Kılıçdaroğlu’nu sıkça eleştiriyorum ya, vallahi CHP, Muharrem İnce ile bırakınız 1950’li yılları taş devrine kadar geri gider.

Neymiş efendim AK Parti bakmış durum kötüye gidiyor; YSK’ya telefon açmış ve kaybettiği referandumu kazanmış!!!...

Eğer Kılıçdaroğlu referandum akşamı sokağa çıkmaktan çekinmeyip, YSK’nın önüne gitseymiş, orada bir milyon insan toplanırmış!!!...

İnce gelecekse, Kılıçdaroğlu kalsın!