Hayırlı olan “Profesyonel Ordu”dur (3)

PROFESYONEL ORDU teknik bir mesele olmaktan ziyade zihniyet inkılâbıdır…

Kafasını postaldan dışarı çıkaramamış kimi askerî zevat, velev ki yüksek rütbelerden emekli olsun, işi anlamayacak, itiraz edeceklerdir..

Hattâ bunlardan bazıları Osmanlı Askerî yapısının da esasta PROFESYONEL ORDU olduğunu bilmez, ya da idrâk edemezler…

Geçen yılki o yazımda teklif etmiştim: 15 Temmuz’un asker kahramanı şehid Ömer Halisdemir, yeni yapılanmaya model olsun…

Nasıl mı?

Tek kişiden, bir askerden bir yapı nasıl oluşur?

Şöyle oluşur: O bir askerdeki zihniyet bir model oluşturabilir...

Kur’ân, Hazreti İbrahim (a.s) için, “o tek başına bir ümmet idi” der.

Bunun anlamı, “İbrahim’in (a.s) kahramanlığını model alın”.

Yani “tek başına millet, ordu gibi duran imanı model alın..”

Asıl olan her meselede olduğu gibi burada da zihniyet yenilenmesi, bir iman tazelemesi yapmak olmalı... Gerisi teferruattır.

Profesyonel ordu karşıtlarına bakın, devamlı detayları konuşur ve zannederler ki, profesyonel orduya geçilirse askerî disiplin bozulur!

Zehi gaflet… Bunlara sormak lazım, devlet işletmelerinde mi daha fazla disiplin var, yoksa özelleştirilmiş olanlarda mı?

* * *

  1. Org. İlker Başbuğ’un da söylediği; üç (3) temel, değiştirilmesi teklif dahi edilmemek gereken prensip vardır askerlik mesleğinde:

1) Devletin emrinde olmak. (İç Hizmet Kanunu, Madde 1),

2) Disiplin: Emirlere itaatte tereddütsüzlük. (İç Hizmet Kanunu, Madde 13),

3) Emir - Komuta hiyararşi zinciri. (İç Hizmet Kanunu, Madde 21 ve 25)

Bunlar olmadan askerlik olmaz. Ya da en azından bize uygun bir askerlik olmaz bu..

Bizim profesyonel ordumuza kadın subay da alınmamalıdır. Biz ne Amerikalı, ne Avrupalıyız. Biz Müslüman Türkiyelileriz.

Güçlü nükleer silahlara sahip ve 2. Cihan Harbinde olduğu gibi bunları keyfe má yeşâ kullanan bir ordu belki kahredici bir ordudur ama zafer kazanan bir ordu değildir, galibiyeti zafer değildir!..

O imkânlar (inşa’allah) bizde olsun, biz zalim değil, geçmişimizde olduğu gibi yine insanlığın sulh sigortası oluruz.

Ömer Halisdemir, komutanıyla helalleşti… Şehadet kesindi!. Ve 15 Temmuz’un ilk «Hayır, ihanete müsáde etmeyiz» kurşununu attı.

Bize böyle profesyonel askerler lazım. Geçin teknik detayları, asıl meseleye yoğunlaşın… Bilge bir zihniyet inkılâbı yapın, zafer kesindir.

* * *

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobil için görüştüğü Elon Musk, M. Kemal’in “Eğer birgün benim sözlerim bilimle ters düşerse siz bilimi seçiniz..” sözünü paylaştı sosyal medyada.

Pekalâ şu 10 Kasım'lardaki “1881 – ilelebed” işini ne yapacağız? Bu tür söylemlerin bilimle alâkası? Dedik ya zihniyet mühim. Bir yerde bilgelik yoksa orada akıllar sükût eder..

#harbiden: Toplam 3 yazıda anlatmaya çalıştık.. Zihniyet inkılâbı dedik, Profesyonel Ordu dedik, hikmet (bilgelik) dedik… Anlayana sivrisinek saz, anlaşılmıyorsa yaz ha yaz.. 14.11.2017