Zaman zaman yazılarımda ifade ettiğim gibi toplum olarak en iyi yaptığımız iş; incir çekirdeğini oldurmayacak meseleleri büyüterek tartışmak! Bir de küçücük başarıları abartarak sanki çok büyük başarı elde etmiş gibi şişinmek, küçük eleştirilere bile tahammül göstermeyerek eleştirenleri aşağılamak!

Zaman zaman yazılarımda ifade ettiğim gibi toplum olarak en iyi yaptığımız iş; incir çekirdeğini oldurmayacak meseleleri büyüterek tartışmak!

Bir de küçücük başarıları abartarak sanki çok büyük başarı elde etmiş gibi şişinmek, küçük eleştirilere bile tahammül göstermeyerek eleştirenleri aşağılamak!

Hele hele bir hocanın İslami bir hususta hoşlarına gitmeyen bir söz söylemesi hatta Allah(c.c.)'ın emrini dile getirmesi yüzde 99'nun kendisini Müslüman tanımladığı bir ülkede suç görülmesi!

Voleybolcu kızların olimpiyatların ilk maçında önceki şampiyon Çin'i yenmesi ülkemizin bazı kesimleri tarafından öyle abartıldı öyle abartıldı sanki olimpiyat şampiyonu olmuş gibi!

-Allah(c.c.) aşkına şampiyon olsa ne olur?

Neymiş efendim 'Filenin Sultanları'!

'Sultan' nitelendirmesi bana göre oldukça abartılı aynı zamanda da tarihe karşı saygısızlık!

Çünkü, bizim toplumun kahir ekseriyetinde 'Sultan' algısı ister erkek isterse kadınlar için kullanılsın saygıdeğer olup herkes için kullanılmamalıdır.

Açıkça ben 'Filenin Sultanları' ifadesini kabul etmiyorum. Onun yerine 'Filenin Uçan Kızları', 'Filenin Süper Starları' ne bileyim buna benzer isimler pek ala kullanılabilir.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi benim için voleybolcu kızların bırakınız Çin'i yenmesi olimpiyat şampiyonu olsa bile önemi yok!

-Arkasından İtalya ve ABD'ye yenilmedi mi?

Bu bir maç olup yene de bilir yenile de bilir!

Esas üzerinde durmak istediğim konu voleybolcu kızlar değil; bunlar üzerinden yapılan tartışmalardır.

Çin galibiyetinden sonra ülkemizde çok abartılı övgülerin yanında hakaret içermeyen bazı eleştirel değerlendirmelerde olmuştur.

Eleştiri yapanlara vay efendim sen nasıl böyle konuşursun; gerici, yobaz daha neler neler….

Ağır tepkilere maruz kalanlardan biri de İhsan Şenocak Hoca!

Ne demişte bu kadar tepkiye maruz kalmış anlamak mümkün değil!

İhsan Şenocak Hoca, 'İslam'ın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın. Sen 'burnunu göstermekten utanan' anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına 'sultan' demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin' demiş.

-Bir Müslüman için bu sözlerin içerisinde tepki çekecek ne var Allah(c.c.) aşkına?

Arkadaş laik, seküler, İslam'ın karşısında yer alabilirsiniz ve buna bir itirazımız olamaz; ancak, bırakında kahir ekseriyetinin kendini Müslüman tanımladığı bir ülkede bir hoca İslam'ın hassasiyetlerini, Allah(c.c.)'ın emir ve yasaklarını konuşabilsin!

Bir de lafa gelince demokrasiden, fikir özgürlüğünden dem vurursunuz amma bir hocanın fikrini söylemesine bile tahammülünüz yok!

Birazda sizin gibi düşünmeyen insanların baktığı yerden bakabilme olgunluğunu gösteriniz.

Size ağır gelse de kabul etseniz de etmeseniz de Allah(c.c.)'ın emri değişmez ve asla değiştiremezsiniz!

Bunlar ister milli voleybolcu kızlar olsun isterse diğer kızlar olsun tesettüre uymakla mükelleftirler.

Ülkesi ve milletini 'vatan sevgisi imandandır' mucibince çok seviyorum; ancak, bir Müslüman olarak voleybolcu kızlar beni temsil etmiyor!

-Var mı itirazı olan?

İtirazınız olsa da olmasa da gerçek bu olup bu gerçeği hiçbir güç değiştiremez!

Burada esas olan bu ülkede herkesin inanç ve düşüncelerine saygı duyulmasıdır. Çünkü, karşılıklı saygı toplumsal barışın en önemli unsurlarından biridir.

Bazı şeyleri anlamakta güçlük çekebilirsiniz; ancak, sizin anlamanıza güç olan şeylerin birileri için çok kolay olduğunu anlayabilirsiniz!

Şunu da belirteyim:

İhsan Şenocak Hoca, kendisini yukarıdaki sözlerinden dolayı eleştirenlerden bin kat daha fazla voleybolcu ve diğer kızları düşündüğünü, özellikle öbür dünyaları için büyük kaygı duyduğuna yüzde yüz inanıyorum.

İşte bunu bir anlayabilseniz!