CHP’nin işi zor

PKK terör örgütünün liderlerinden Cemil Bayık ve Rıza Altun’un son videolarını izledim.

İkisi de AK Parti ile MHP’nin ittifakına dikkat çekerek anayasa referandumunda “hayır” oyu kullanmaları için her kesime çağrıda bulunuyor.

İşin ilginç yanı, CHP’nin anayasa referandumuna karşı çıkma nedenleri ile PKK terör örgütünün nedenleri aynı noktada buluşuyor olması!

Bayık da CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi anayasa değişikliğinin tek parti ve tek adam diktatörlüğe neden olacağını öne sürüyor.

Ancak, Bayık ile Kılıçdaroğlu’nun birleştiği nokta sadece bu da değil.

Bayık, AK Parti’nin MHP ile birlikte yeni bir rejim kurmaya çalıştığını belirterek, tıpkı Kılıçdaroğlu gibi anayasa değişikliğinin bir sistem değil, bir rejim değişikliği olduğunu iddia ediyor!..

Yani Kılıçdaroğlu ile Bayık’ın anayasa değişikliğine karşı çıkma argümanları tıpatıp aynı.

Bayık’ın konuşmasını yazılı metin haline getirin, içinden PKK kelimelerini çıkarın ve bu konuşmayı kim yapmış olabilir, diye sorun, yüzde 90 oranında CHP’liler yanıtını alırsınız.

Zaten CHP’nin anayasa referandumunda en büyük açmazı da, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri ile aynı safta buluşuyor olması…

Bu öyle bir handikap ki, işin içinden çıkılması çok zor…

Sosyal medyada gördüm ve çok da hoşuma gitti. Tam hatırlamıyorum, ama mealen şöyleydi:

“Birileri Ak Parti ile MHP’nin ülkeyi böleceğine, HDP ile CHP’nin ise birleştireceğine inanıyorsa onu ikna etmek için boşuna emek vermeyin…”

İşte zurnanın zırt dediği yer de tam burası: Bir anket yapılsa ve AK Parti ile MHP anayasa değişikliği ile sizce bu ülkeyi bölmeye mi çalışıyor, diye vatandaşa sorulsa, sonuç ne olur?

Sanırım vatandaşın yüzde 80’den fazlası bu soruya, “hayır” yanıtını verir…

Hal böyle iken CHP, nasıl olacak da gönül rahatlığı ile HDP, PKK ve FETÖ ile aynı cephede “hayır” kampanyası yürütecek?

Zor dostum, zor…